lopen op berg

Ayutthaya en haar geschiedenis

Door de ligging in het midden van Thailand is de stad Ayutthaya in het verleden als hoofdstad gekozen. Al meer dan 400 jaar wordt het land vanuit Ayutthaya bestuurd. Daardoor zijn er al vele tempels, paleizen en heiligdommen gebouwd. Echter, werd de stad binnengevallen door de Birmezen toen de toenmalige generaal de stad verliet. De Birmezen lieten de stad in een totale puinhoop achter, maar 3 jaar later wist de toenmalige generaal de stad weer te heroveren. Hij had toen al wel het vissersdorp Thon Buri gesticht, wat nu is uitgegroeid tot een van de grootste steden en hoofdstad van Thailand.

Wat Yai Chai Mongkhon

Een van de belangrijkste tempels in Thailand wordt ook wel Wat Chai Mongkhon genoemd. De tempel bestaat al sinds 1357. tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds monniken in de tempel. De tempel wordt ook vaak door boeddhisten bezocht, in de tempel bidden en eren zij oud zeer gerespecteerde koningen van Thailand. Je kunt de tempel ook beklimmen en een zeer mooi uitzicht over de stad zien. De tempel is net buiten het historische park te vinden en kost ongeveer 20 baht wat 50 eurocent is. het is aangeraden zo vroeg mogelijk naar de tempel te gaan i.v.m. de enorme drukte echter is de tempel geopend van 8 uur ochtends tot 5 uur ’s middags. Ook is er een enorme Boeddha te vinden die maar liefst 7 meter lang is.

Wat Phra Mahathat

De tempel is gebouwd tussen 1370 en 1388 en was een koninklijke tempel en was een van de belangrijkste plekken van thailand. De tempel is open van half 9 ochtends tot 5 uur ’s middags en een bezoek kost 50 baht wat iets meer is dan de Wat Chai Mongkhon tempel. Er zijn vooral ruin en stond vroeger ook bekend als de grootste tempel van Ayutthaya.

Wat Chaiwatthanaram

Door vele mensen wordt er gezegd dat het de mooiste tempel van Ayuttaya is. de inspiratie van het de bouw was de Angkor Wat in Cambodja. De tempel ligt aan de Chao Phraya, dat is een grote rivier die door Thailand stroomt. In de buurt van de tempel vind je veel verschillende winkels en kun je ook traditionele kleding kopen of huren. Ook deze tempel kost 50 baht en is ongeveer 1 euro 40.

Eten en drinken in Ayutthaya

De night market in Ayutthaya is een van de beste en lekkerste hotspot voor local Street food. Ik ben zelf naar de Tripak geweest. Dat is een restaurant met veel vegetarische keuzes in eten. Voor een westers ontbijt kan je het best naar Sukunya Somtum als je daar natuurlijk behoefte aan hebt!

Tags:

Reacties

Geen reacties om te tonen.