Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Bestemmingen Drenthe Nederland Reizen

Wildlands Adventure Zoo Emmen | Aan- of afrader

wildlands-6
Afgelopen weekend bracht ik door in Emmen. Misschien vraag je je af wat ik daar, als Brabantse die in Rotterdam woont, te zoeken heb. Het antwoord is simpel: een weekendje ontspannen, lekker uit eten én een bezoekje brengen aan Wildlands Adventure Zoo! Hoe dat laatste bevallen is, lees je vandaag in deze blog.

Een beetje sceptisch vooraf

Ondanks dat we vooraf al hadden besloten dat we een dagje naar Wildlands Emmen wilden (en daar ook de keuze van ons hotel op hadden gebaseerd) scrolde ik de dag van tevoren toch even door de beoordelingen op het internet. En eerlijk is eerlijk, daar schrok ik wel een beetje van. Zelf kende ik Wildlands Emmen eigenlijk alleen nog maar van de reclames op tv en had ik er een heel tof beeld bij, maar vooral op Zoover logen de recensies er niet om. Te hoge entreeprijs, overbodige attracties die de plank misslaan, weinig dieren, niet genoeg sfeer etc. Veel mensen misten het oude park (waar ik nooit ben geweest of wat ik me in elk geval niet herinner) en zouden niet terugkeren naar deze dierentuin. We hadden echter niet voor niks 2,5 uur in de auto gezeten en dus wandelden we zondagmorgen vanuit ons hotel richting de zoo.

wildlands-13

Praktische informatie

Ja, de entreeprijs voor Wildlands Emmen is duur. Maar liefst 30 euro per persoon en als wij de auto niet gratis bij het hotel hadden kunnen parkeren hadden we daar nog 10 euro aan parkeerkosten bij op kunnen tellen. Gelukkig konden mijn ouders via een spaaractie korting van 10 euro per kaartje regelen en waren ze zelfs zo lief om de tickets voor ons te betalen! Dat was voor ons een flinke financiële meevaller. Op internet las ik dat veel mensen de dierentuin in korte tijd helemaal hadden gezien. Wij waren er zelf van ongeveer 11:00 uur tot 16:30 uur op een rustige zondag. Dat is langer dan ik in de meeste dierentuinen doorbreng, maar hier moet je dan wel wat wachttijd voor de attracties en twee (korte) pauzes bij meerekenen. Wildlands Emmen bestaat uit drie verschillende delen: Jungola, Serenga en Nortica. Elk deel heeft zijn eigen ingang op het welkomstplein van het park. Als je de routes volgt kom je vanzelf dus elke keer weer bij dit plein uit om naar het volgende deel te gaan.

wildlands-11

Jungola | Overdekte groene wereld

Vanwege de weersomstandigheden besloten wij te beginnen bij Jungola. Dit is namelijk grotendeels overdekt en aangezien het ’s ochtends wat regende leek dit ons een goede start. Op het moment dat ik de prachtige vlindertuin binnenliep was ik al verkocht. Deze ruimte was zó tof vormgegeven dat ik zelfs even vergat dat ik in een dierentuin was en dat er dus ook dieren te vinden moesten zijn. Op zoek dan maar. In de vlindertuin vind je (ECHT?) enorm veel verschillende vlinders, maar ook zagen we hier onder meer alligators en vissen. De dieren zijn echt opgenomen in de vormgeving van de omgeving, wat ik zelf heel erg tof vind om te zien.

wildlands-4 wildlands-3 wildlands-2 wildlands-1

Na een korte wandeling buiten langs de olifanten (wat hebben die trouwens – net als alle dieren overigens – een groot verblijf) gingen we de tweede hal in. Hier zie je onder meer prachtige vogels, aapjes en het binnenverblijf van de olifanten. Voor kinderen is er een klimparcour waarbij je oog in oog kunt komen te staan met slingerapen, er is een restaurant met uitgebreide kaart én de Rimbula River. Dat is een attractie waarin je met een bootje door het oerwoud vaart – dicht langs de olifanten en andere dieren. Ik vind dat dus echt heel erg leuk. Als je vervolgens langs buiten weer terugloopt naar het hoofdplein, zie je onder meer ottertjes en schildpadden.

wildlands-7 wildlands wildlands-8

 Serenga | Op safari door de savanne

Het tweede deel dat we bezochten was Serenga. Hier zie je onder meer leeuwen, nijlpaarden, zebra’s en neushoorns. Zo’n beetje de standaard dieren waarvoor de meeste mensen een dierentuin bezoeken dus. Hoewel Serenga heel anders is dan Jungola (lees: vooral buiten) vond ik het zeker niet minder leuk. Dat mensen het als kaal en sfeerloos beschrijven, begrijp ik niet helemaal. Serenga is gebaseerd op Afrikaanse woestijnen en savannes en ja, dat ziet er nou eenmaal iets anders uit dan een tropisch regenwoud. Ook hier vond ik de vormgeving heel goed gedaan. Puntje van kritiek: waar ik de boottocht in Jungola erg leuk vond, was de safaririt in Serenga voor mij wat overbodig. Ondanks dat het vrij rustig was in het park moesten we lang in de rij staan en de rit had weinig toegevoegde waarde. Die zou ik de volgende keer dus overslaan. In dit deel van het park ben je denk ik het langst bezig. Je hebt er een grote overdekte speeltuin voor kinderen, een kinderboerderij met lieve geitjes en veel eet- en drinkgelegenheden.

wildlands-9 wildlands-12 wildlands-10 wildlands-14

Nortica | Waar de pooldieren leven

Het laatste deel van het park dat wij bezochten is ook het kleinste deel: Nortica. Niet zo gek, want hier zijn ook de minste dieren te vinden. Je komt in dit deel vooral voor de ijsberen, pinguïns (die gewoon tussen je door lopen) en zeeleeuwen. Ook hier valt de grootte van de dierenverblijven weer op en past de vormgeving perfect bij het sfeertje dat ze willen uitstralen. We gaan in Arctic 1, een 4D-attractie die ik leuk vond maar van mij wel íets heftiger mag. Als hoogtepunt verschijnt één van de ijsberen terwijl we naar een prachtige zonsondergang achter een leeg ijsberenhok staan te kijken zodat we wat mooie plaatjes kunnen schieten. Yes!

wildlands-15

Conclusie | aan- of afrader?

Mocht het nog niet duidelijk zijn na het lezen van mijn blog: ik vind Wildlands Emmen een dikke aanrader! Oké, de hoge entreeprijs is echt niet oké maar ik vind deze dierentuin dat persoonlijk wel waard. Ik denk juist dat het met kleine kinderen heel leuk is om hierheen te gaan. Als je in de buurt woont, zou ik overigens overwegen een abonnement aan te schaffen. Je hebt de prijs er zo uitgehaald en kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om één van de drie delen te bezoeken. Ik heb meer dieren gezien dan ik verwachtte, genoot van de vormgeving door het gehele park en heb absoluut een leuke dag gehad.

Ben jij weleens in Wildlands Emmen geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *