Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Overige Persoonlijk

Onze nieuwe pluizige vriendjes | Welkom Sushi en Maki

img_20161013_183149

Als je mij volgt op Instagram of Snapchat, heb je ze ongetwijfeld al voorbij zien komen maar natuurlijk wil ik er ook een blog aan wijden: we zijn de trotse baasjes van twee deze twee nieuwe kittens! Inmiddels zijn Sushi en Maki alweer een maandje bij ons en zijn beide partijen bijna helemaal gewend. Sushi is het tijgertje en krijgt erg graag aandacht. Ze staat graag in het middelpunt van belangstelling en doet er alles aan om gezien te worden of om bewust níet gezien te worden en is best wel ondeugend. Maki daarentegen, het zwarte knapperdje dat je op de volgende foto kunt zien, blijft het liefst zoveel mogelijk wég van de aandacht. Ze heeft best wat tijd nodig om uit haar schulp te kruipen maar vindt het stiekem toch wel fijn als ze geaaid wordt. Tijdens het spelen komt ze steeds vaker meedoen en als je haar niet teveel in de gaten houdt, gaat ze zelf op onderzoek uit.

Hoe we aan deze lieverds komen

Jeroen had al veel vaker gezegd dat hij graag een katje zou willen. Ik had het niet zo met katten want ik was alleen een hond gewend en zag zijn idee dus niet zo zitten. Toch kriebelde het wel een beetje om een huisdiertje te nemen en ik begon wat rond te zoeken op het internet. Nou, ik kan je vertellen: als je dat doet, bent je in een mum van tijd om. Dus vertelde ik Jeroen dat we toch maar twee nieuwe kittens gingen nemen. Twee inderdaad, want als je veel van huis bent, is het wel zo fijn als ze een speelmaatje hebben. Uiteindelijk ging het heel snel. We bestelden de nodige kattenspulletjes en de dag daarop reageerde ik op een advertentie op Marktplaats. Mevrouw vertelde dat de katjes die middag eigenlijk opgehaald hadden moeten worden, maar dat er niemand was komen opdagen. Wij zouden ze de volgende dag wel mee mogen nemen. Zo gezegd, zo gedaan. En dus waren we de volgende dag eigenaar van deze twee schattige kittenbaby’s.

img_20161017_183858

Als dag en nacht

Ik vind het superleuk om te zien hoe verschillend Sushi en Maki zijn. Sushi is snel en behendig terwijl Maki af en toe volop tegen het raam aanloopt, nét mis springt en er drie keer over doet om het balletje met haar poot aan te raken. Als je Sushi aankijkt, kijkt ze met die grote oogjes indringend terug terwijl Maki snel haar blik afwendt en wegloopt. Die ene keer per dag dat ik Maki op de kattenbak zie zitten, doet ze écht niets tot ik wegkijk. Sushi gaat minstens vijf keer per dag zitten en heeft no shame. Toch zijn ze ook wel echte zusjes. Ze liggen vaak heerlijk tegen elkaar aan te slapen en vinden het heel fijn om over hun buikje gekriebeld te worden. Luisteren doen ze allebei nog niet zo goed maar dat hoeft ook helemaal niet en ze kunnen uren achter elkaar aanrennen om lekker met elkaar te stoeien.

Oh ja, die namen hebben verder geen uitleg nodig, toch?

3 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *