Europa,  Nederland,  Uitstapjes

Wandelen in Zuid-Holland | Dit zijn de mooiste gebieden

Wandelen is heerlijk. Wat mij betreft is het de perfecte manier om aan mijn dagelijkse beweging te komen en om ook nog eens te genieten van de natuur. Wij hebben het geluk dat we op loopafstand van een schitterend natuurgebied wonen, maar soms is het fijn om de vertrouwde wandelomgeving om te ruilen voor iets anders. Daarom pakken we in het weekend regelmatig de auto om wandelgebieden in de buurt te verkennen. Vandaag deel ik de mooiste gebieden om te wandelen in Zuid-Holland met je.

De Reeuwijkse Plassen

Natuurgebied de Goudse Hout ligt bij mij om de hoek, maar ook voor de Reeuwijkse Plassen hoef ik niet lang onderweg te zijn. Hoewel het ’s zomers heel verleidelijk is om hier een bootje te huren en op het water te genieten van het zonnetje, zijn de Reeuwijkse Plassen ook een prachtige omgeving voor wandel- en fietstochten.

Stadswandelen in Rotterdam

Bij wandelen denk je natuurlijk al snel aan natuur en groen om je heen, maar ook in de stad zijn prachtige wandelingen te maken. Mijn favoriete Zuid-Hollandse stad, Rotterdam, is hier bij uitstek geschikt voor. En dan hoef je je zeker niet te beperken tot het centrum. Wist je bijvoorbeeld dat de Rotterdamse Haven wandelingen heeft uitgezet om de haven te ontdekken? Dat is eens wat anders dan de Kubuswoningen, Coolsingel en de Erasmusbrug.

De populaire Biesbosch

Het is misschien wel het bekendste natuurgebied van ons land: de Biesbosch. Hier kun je tal van verschillende wandelingen maken en er is voor ieder wel wat wils te vinden. Wat wandelen in de Biesbosch extra leuk maakt, is dat je bij veel wandelingen gebruik maakt van een veerpont om het water over te steken. Dat maakt het allemaal nét even wat avontuurlijker.

Wandelen Zuid-Holland - Noordwijk

Het schitterende Meijendel

Wandelen door de duinen vind ik heerlijk. Tijdens één van mijn eerste dates met Jeroen nam hij me mee op de fiets naar duingebied Meijendel. Dit natuurgebied ligt tussen Scheveningen, Den Haag en Wassenaar in en is echt prachtig. Je vindt hier voornamelijk kortere wandelingen, maar natuurlijk kun je er meerdere combineren om wat langer onderweg te zijn. Hoewel, met een korte wandeling en daarna een verfrissend drankje op het terras is natuurlijk ook niks mis.

Uitwaaien aan het strand

Als je wilt wandelen in Zuid-Holland is er natuurlijk één plek waar je altijd terecht kunt: het strand! ’s Winters is een strandwandeling een heerlijke manier om uit te waaien, in de zomer maak je er een romantische aangelegenheid van en sluit je je wandeling af met een maaltijd bij een strandtent. En of je nou van gezellige drukte houdt of liever het strand voor jezelf hebt, in Zuid-Holland is genoeg te vinden. Sla Scheveningen eens over en kies voor het rustigere Kijkduin, Noordwijk of Ouddorp.

Ben je benieuwd naar al mijn artikelen over Nederland? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *