Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Foods & Drinks Recepten

Bloemkoolcurry met notenrijst en tuinerwten | <500

Vegetarische curry met bloemkool

Ik presenteer een nieuwe rubriek op Nienke Deelt! In <500 deel ik de lekkerste receptjes met minder 500 calorieën. Naar aanleiding van het nieuws dat ik onlangs met jullie deelde, besloot ik dat het nu écht tijd was om mijn eetpatroon drastisch om te gooien. En dus snuffelde ik tussen mijn kookboeken, struinde ik het internet af en experimenteerde ik wat in de keuken. Ook de hardloopschoenen kwamen weer uit de kast. Ik probeer nu minstens 5 dagen per week een gezonde avondmaaltijd op tafel te zetten. De lekkerste deel ik met jullie op mijn blog. Vandaag op het menu: een vegetarische curry met bloemkool en tuinerwten.

Wat heb je nodig (voor 2 personen):

– 1 kleine bloemkool
– 150 gram tuinerwten
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 250 ml kokosmelk
– 2 eetlepels gemalen kokos
– 2 theelepels gemberpoeder
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 kruidnagel
– 3 eetlepels olie
– 200 gram notenrijst

En zo maak je het:

  1. Eerst maak je de currypasta. Bak de gemalen kokos ongeveer 2 minuten in 1 eetlepel olie. Haal de kokos als deze goudbruin is uit de pan en doe deze in een vijzel (of keukenmachine). Snipper de ui en pers de knoflook en bak deze daarna 3 minuten in een nieuwe eetlepel olie. Voeg de ui en knoflook toe aan de kokos en doe hier ook de koriander, gemberpoeder, kurkuma, paprikapoeder, peper naar smaak en kruidnagel bij. Stamp in de vijzel tot een curry of meng in de keukenmachine (wel zo makkelijk) of met een staafmixer.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de laatste eetlepel olie in een wok en bak de currypasta gedurende ongeveer 2 minuten. Voeg hierna de kokosmelk toe en roer goed door. Voeg de bloemkool toe en kook deze 10 minuten. Tot slot voeg je de tuinerwten toe en laat je het geheel nog 5 minuten koken.
  5. Eet smakelijk!

Laat je het weten als je deze vegetarische curry met bloemkool hebt geprobeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *