Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Bestemmingen Travel

Alles over onze aanstaande huwelijksreis

Een van de leukste dingen van trouwen is, naast natuurlijk de jurk en een hele mooie dag, wat mij betreft de huwelijksreis! Voor mij hoefde dit geen tropische strandbestemming of verblijf in superluxe resort te zijn,  maar tegen een heerlijk reisje zoals we die wel vaker maken, zeg ik natuurlijk geen nee. En dus hebben we avonden doorgebracht op YouTube, op reisblogs (oké, alleen ik dan) en achter het internet. Ook deze keer was het geen makkelijke keuze. Er zijn nou eenmaal zoveel plekken waar we graag nog eens heen willen. Hoewel ik het ook niet erg had gevonden om een keer wat dichter bij huis te blijven, besloten we uiteindelijk toch voor een niet-Europese bestemming te gaan. Nu we de mogelijkheid daartoe hebben, moeten we er immers van genieten. En zo passeerden onder meer Indonesië, Florida, Cuba en Zuid-Afrika de revue. Toen onze keuze bijna definitief op Cuba was gevallen, besloten we echter toch het roer om te gooien en voor onze ultieme droombestemming te gaan. In eerste instantie leek deze bestemming jarenlang onbetaalbaar voor ons, maar na wat rekenwerk kwamen we erachter dat we ons daar niet door moesten laten tegenhouden. Tel daarbij op dat september één van de slechtste maanden is om Cuba te bezoeken en onze keuze was gemaakt. Wij gaan op rondreis door Japan!

Tijdens onze rondreis door Japan gaan we een aantal toffe steden bezoeken, heel veel rondstruinen, sushi eten, aan sightseeing doen en hopelijk ook nog een klein beetje uitrusten. We gaan rondreizen met de trein, wat in Japan supergoed te doen moet zijn. Hoewel ik na onze reis natuurlijk nog uitgebreid terug ga komen op ons reisschema, kan ik wel alvast zeggen welke plaatsen we van plan zijn te gaan bezoeken. We beginnen onze rondreis -hoe kan het ook anders?- in wereldstad Tokio. Die stad staat echt al heel lang bovenaan onze verlanglijstjes en ik ben zó benieuwd hoe het daar is. Na een paar dagen reizen we dan verder naar Kanazawa, een heel wat minder bekende stad waar we hopelijk ook even tot rust kunnen komen. Na Kanazawa staat Kyoto op het programma. Hier wil ik sowieso een uitstapje maken naar Nara (want: hertjes) en alle culturele hoogtepunten langsgaan. Vervolgens vertrekken we richting Hiroshima. Hier blijven we niet heel lang maar het is toch een plek die ik niet gemist wilde hebben, en bovendien een fijn verbindingspunt naar onze volgende bestemming: Osaka. Het is zo jammer dat we maar twee weken de tijd hebben want hier had ik me waarschijnlijk ook wel dagenlang kunnen vermaken. Ik hoop een bezoekje te brengen aan Universal Studio’s maar ook genoeg van de stad te kunnen zien. Vanuit Osaka gaan we weer terug naar Tokio waar we nog één nachtje slapen voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Momenteel zijn we bezig met de laatste voorbereidingen. Voor mij bestaat dat vooral uit heel veel lezen en lijstjes maken van dingen die ik wil zien, doen en eten. Dat laatste kijk ik misschien nog wel het meest naar uit. Maar vooral denk ik dat ik het allemaal lekker over me heen ga laten komen en dat ik ga genieten van een geweldig land. :)

Ben jij ooit op rondreis door Japan geweest? Heb je nog tips voor me?

2 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *