Noord-Amerika,  Verenigde Staten

Accommodaties – Shoreham Hotel in New York

De verwachtingen van hotels in New York waren niet al te hoog gespannen. Verhalen over griezelige hostels, smerige hotelletjes en extreem kleine kamertjes had ik op meerdere blogs voorbij zien komen en ook de ervaringen van familieleden, vrienden en collega’s beloofden niet veel goeds. Toen we onze reis boekten, inclusief hotel, zetten we dan ook onze vraagtekens bij de mooie, lichte foto’s die op de website stonden. Wat accommodatie betreft ben ik nou eenmaal redelijk kieskeurig, ondanks het feit dat ik er -in de meeste gevallen- alleen maar kom om te slapen. Uiteindelijk bleek het Shoreham Hotel een heerlijke bron van rust om bij te komen na een lange dag door deze wereldstad wandelen.

Buitenkant

De locatie

Een ligging in hartje Manhattan precies tussen Times Square en Central Park in zou ik zelf als redelijk perfect omschrijven. Met andere woorden: het Shoreham hotel ligt echt heel centraal. Wij kwamen aan in New York met de trein op Pennsylvania Station, vanwaar je ongeveer in een halfuurtje naar het hotel loopt. ’s Ochtends heb je binnen enkele minuten keuze uit tientallen restaurantjes om te ontbijten en voor een mooi uitzicht over Manhattan loop je in minder dan tien minuten naar Rockefeller Center. Je vindt het hotel makkelijk (ja, zelfs als je geen kaart kunt lezen) door uptown Seventh Avenue te lopen en de afslag rechts te nemen bij 55th street.

Het Shoreham Hotel

Helaas konden we niet direct de sleutel van onze kamer krijgen toen we om 14.15 wilden inchecken. Toen we echter ongeveer een uurtje later terugkwamen, werden we naar de bovenste verdieping van het hotel gestuurd. Je krijgt standaard twee pasjes om de deur mee te openen. De kamer zelf is meer dan prima: je hebt -uiteraard- een heerlijk bed, zithoekje, twee kasten en een ruime badkamer met heerlijk dikke en zachte handdoeken die elke dag verschoond worden, mits je dat aangeeft natuurlijk. Waar het aan ontbreekt zijn koffie- en theefaciliteiten, maar je kan wél als het nodig is je kleding strijken op de mini-strijkplank waar elke kamer van voorzien is. Daarnaast heb je een kluisje waarvan je zelf het cijferslot kunt instellen, een televisie, shampoo, crèmespoeling en bodylotion en een airco die nog niet met een afstandsbediening te bedienen is. De kamer was heerlijk rustig waardoor ik als een roosje geslapen heb – al had ik dat waarschijnlijk ook wel gedaan als er veel geluiden om me heen waren want ik was elke avond zó moe. Elke avond als we terugkwamen was het bed weer netjes opgedekt, de douchespulletjes aangevuld en de handdoeken verschoond. En tsja, zo zie ik het graag.

Bed Zithoekje Badkamer Uitzicht

Nog even op een rijtje

+ Locatie, locatie, locatie. Zo’n centraal hotel had ik niet gedacht te vinden in New York voor zo’n goed prijsje. Het Shoreham Hotel is echt perfect gelegen in het hartje van Manhattan, in een toch heel rustige straat.
+ De heerlijke bedden. Ik ben best lastig met bedden, maar ik heb heerlijk geslapen. Dat je per persoon kunt kiezen uit een zacht en een hard kussen, vind ik ook heel prettig. Daar heeft iedereen immers een andere voorkeur in.
+ De ruime (bad)kamer. Qua kamer heb ik nooit veel nodig in een hotel: als er een bed staat, en eventueel een kast om kleding in op te hangen, ben ik al lang tevreden. Een pluspunt van Shoreham Hotel is de ruime badkamer mét fijne en grote doucheruimte.

– Geen gratis Wifi. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ik hier iets minder afhankelijk van was op vakantie, maar het is toch wel erg fijn om ’s ochtends op je kamertje nog even de route te kunnen checken of om ’s avonds wat foto’s met familie of vrienden te delen. In de lobby was trouwens wél gratis Wifi.
– De temperatuur in de kamer. Deze was lastig zelf te regelen, ondanks dat er wel een airco hing. Deze deed het echter alleen wanneer hij er zelf zin in had, waardoor ik vaak nat van het zweet wakker werd óf zat te klappertanden van de kou.

Conclusie

Of ik anderen zou aanraden in het Shoreham Hotel te verblijven? Absoluut! Houd zeker even de aanbiedingen in de gaten, want de prijzen willen nogal eens veranderen op de bekendere sites. Hecht je veel waarde aan je rust, houd je van lekkere bedden en een ruime douche? Kies dan zeker voor dit hotel. En als je niet van van die dingen houdt, zou ik het ook kiezen – alleen al voor de fantastische ligging.

Bekijk hier al mijn reviews over accommodaties.

2 Comments

    • Nienke

      Haha ja klopt, we konden dan ook van het gratis Wifi gebruik maken als we ergens aan het ontbijten waren of zo, dus dat was wel fijn. Maar Wifi in de kamer kostte echt 18 dollar per dag of zo, dus dat had ik er niet echt voor over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *