Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Bloggen Reisbloggen Reizen

Reisbloggen als je niet veel reist

reisgidsen
Eén van de redenen dat het voor mij moeilijk was om over te schakelen van persoonlijke blog naar een blog met als voornaamste thema’s reizen en zelfontwikkeling, was dat ik simpelweg niet zo vaak op reis kan gaan. Als jij dit herkent en tóch vaker zou willen reisbloggen, heb je misschien wat aan deze tips.

Ik denk dat je wanneer je een bepaalde passie hebt, daar altijd voor moet gaan met je blog. Dat geldt niet alleen voor reizen, maar ook voor bijvoorbeeld fashion. Misschien heb je dan wel geen geld om wekelijks nieuwe (designer)items aan te schaffen, maar wees creatief! Fotografeer mensen met een toffe kledingstijl, struin rommelmarkten af om de beste koopjes op de kop te tikken of maak nieuwe outfit met de kleding die je al hebt. Er is altijd wel een weg te vinden. En dat geldt ook voor reisbloggen. Dit zijn wat dingen die je zou kunnen doen:

– Zoek op internet naar de beste deals en deel deze met je lezers.
– Deel foto’s van eerdere reizen die je hebt gemaakt. En als je niet zoveel foto’s meer hebt: vertel je verhalen, wat je gedaan hebt en hoe je dat beleefde.
– Als je van reizen houdt is reisjes plannen waarschijnlijk één van je favoriete bezigheden. En je hoeft helemaal geen concrete plannen te hebben om deze te delen op je blog! Vertel welke landen, steden, gebieden je nog zou willen bezoeken en wat je zou doen als je daar was.
– Af en toe heel fijn: deel je favoriete reisbloggers. Doe je je lezers ook weer een plezier mee.
– Ook binnen Nederland valt er een hele hoop te ontdekken. Ga er eens op uit, alleen of met een vriend(in) en schrijf daarna over je bevindingen.
– Of houd het nóg dichter bij huis: jouw woonplaats ken jij waarschijnlijk als geen ander. Waar moet je écht een keer koffie drinken, welke wijken kun je beter vermijden en hoe is het gesteld met het openbaar vervoer? Hoppa, daar zijn weer drie nieuwe artikelen.
– Misschien heb je hele goede tips over waar je de tofste accommodaties kunt vinden, hoe je geld bespaart op vakantie of waar je op moet letten als je in een specifiek land bent. Deel deze tips!
– Daarop voortbordurend: deel je favoriete reiskleding, vertel hoe jij je koffer/backpack inpakt of geef tips om een lange vliegreis te overleven.
– Als je het leuk vindt om andere mensen aan het woord te laten op je blog, kun je op zoek gaan naar mensen die een toffe reis hebben gemaakt of een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Vind ik altijd heel fijn om te lezen.
– Er zijn een hele hoop films, documentaires en liedjes over reizen. Vertel op jouw blog wat jouw favorieten zijn.

Wat ik vooral wil zeggen, is dat je je niet moet laten tegenhouden door gebrek aan geld of tijd. Er is altijd een weg te vinden en ooit kun je die mooie reizen maken waar je nu van droomt. Pak je laptop erbij en ga aan de slag met reisbloggen! Er is genoeg om over te schrijven.

9 Comment

 1. Oh wat een fijne tips! Ik herken dit probleem ook heel goed. Ik blog ook het liefst over reizen, maar ik kan niet zo vaak op reis vanwege mijn gezondheid. Heel fijne tips geef je, dankjewel! ^^

  1. Ahhh, dat is fijn om te lezen (niet dat je dit probleem herkent, maar dat je de tips fijn vindt natuurlijk)! Hopelijk kun je hier wat mee :)

 2. Wat een goede tips! Ik vind het ook erg leuk om over reizen te bloggen maar nu ik studeer ga ik niet vaker dan 2x per jaar naar het buitenland. Maar over eerder gemaakte reizen schrijven kan inderdaad ook. Snel maar weer eens een artikel over reizen maken :)

  1. Leuk om te horen! Logisch dat je nu niet vaker naar het buitenland kunt, maar alsnog fijn dat je elk jaar wel even op reis kunt. Ik ga snel een kijkje nemen op je blog! :)

 3. He, jouw artikelen verschijnen niet eer in mijn Bloglovin lijst? Ik snap er niks van! Ga het gelijk uitzoeken. Heb zo veel gemist zie ik nu!
  Ik ben ook fan van reisbloggen, maar dat zal geen verrassing zijn denk ik haha. Goede tips geef je! Blijft wel lastig he als je niet zo vaak op vakantie gaat. Ik zou ook wel 6x per jaar een mooie reis willen maken omdat ik dat allemaal kon delen op mijn blog. Blijven dromen! :’)

  1. Hé San, wat raar! Ik vond het al zo jammer dat je nooit meer reageerde op mijn blogjes maar misschien vond je ze wel gewoon stom, dus ik zei er niks over, haha. :’) Maar ik heb echt het idee dat ik iets fout doe met Bloglovin, ik moet het eens uitzoeken met iemand die er verstand van heeft.

   1. Nee joh gekkie, ik vind ze juist heel leuk! Ik volgde je blijkbaar niet meer zag ik gister. Hoe dit kan? Ik don’t know… Maaaaar ik vlog je weer hoor! Je nieuwe artikel van vandaag staat nu gewoon weer in mijn lijstje. :)

 4. Wat een goede tips! En je hebt helemaal gelijk, ook in je eigen omgeving is zoveel te ontdekken! Wij zijn een paar maanden terug een midweekje naar Friesland geweest. Nooit geweten dat dat ZO leuk is, heb er heel wat blogjes over geschreven. Heerlijk was het en dat in eigen land ;-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *