Europa,  Tsjechië

Reisverhalen – Op verrassingstrip naar Praag (deel 2)

DSC01841Een aantal dagen geleden schreef ik over de onthulling van mijn verrasingsstedentripje met srprs.me: we gingen naar Praag! En wat is het moeilijk te bevatten dat ik daar vorige week nog vrolijk rondhuppelde. Vandaag laat ik je de foto’s zien van de tweede, derde en (halve) vierde dag. Het zijn ontzettend veel foto’s, dus ga er vooral even rustig voor zitten. Veel kijkplezier!
DSC01810Let vooral niet op mijn onopgemaakte slaaphoofd, want dit was tijdens het ontbijt. Ik ben dol op hotelovernachtingen, alleen al omdat ik heerlijk uitgebreid kan ontbijten. Vaak eet ik zoveel dat ik de rest van de dag, tot aan het avondeten, niets meer hoef te eten. Hier begon ik voor mijn doen bescheiden met een broodje kaas, een eitje en wat bacon. DSC01819Even opgemaakt en opgefrist en daar gingen we! We liepen door een parkje, wat niet heel indrukwekkend was maar wel leuk om even gezien te hebben en maakten een selfie waar we (it’s a miracle!) beiden oké op staan.
DSC01825Daarna liepen we door tot aan het water. Ons plan voor vandaag was om het water over te steken via de Karelsbrug en aan de overkant onder andere het kasteel te bezoeken.DSC01829Eh ja, het kasteel dat je daar op de achtergrond ziet inderdaad.DSC01841Aan de overkant van de brug was het net zo gezellig als aan de kant van het ‘echte’ centrum van Praag. Allemaal leuke straatjes met winkeltjes en restaurantjes. Helaas was het wel ultiem koud deze dag, waardoor de foto’s ook allemaal redelijk donker zijn geworden.DSC01843Even opwarmen bij Starbucks dus. Altijd een feest als mijn vriend en ik onze namen mogen zeggen in het buitenland. Ook deze keer werd er weer een leuke variatie op gemaakt (al vind ik mijn naam nog best logisch geschreven). De smiley maakt het wel compleet. Voor de mensen die niet weten hoe m’n vriend heet: wat denk je? Het is een normale Nederlandse naam.
DSC01864En daarna weer verder op pad. De weggetjes gaan lekker omhoog en omlaag in Praag.DSC01867Maar dan is dit wel je uitzicht!DSC01881Boven op de berg was het heel mooi en hebben we veel rondgeslenterd, maar helemaal niet zoveel foto’s gemaakt. Wel één van de mooie kathedraal. DSC01920Toen gingen we uitrusten met een kopje thee en een brownie in de Mac Donalds en toen we buiten kwamen, was het ineens donker. Yeah.DSC01940’s Avonds aten we bij dit awesome treintjesrestaurant. Je drinken wordt hier dus gebracht door een treintje (zie links op de foto) dat stopt bij jouw tafeltje. Helaas was het eten iets minder lekker.DSC01989De dag daarna gingen we naar de dierentuin. Verklaar ons voor gek, maar wij zijn dol op dierentuinen en aangezien ik gelezen had dat die in Praag één van de mooiste ter wereld is en de kans dat we hier binnenkort opnieuw komen niet zo groot is, besloten we erheen te gaan. Voor 8 euro per persoon hebben we de hele dag rondgewandeld. Nou ja, de dierentuin ging om 16.00 uur dicht en ik dacht dat dat 18.00 uur zou zijn, dus we hebben een beetje moesten haasten om alles te zien.DSC02002Kijk deze superfotogenieke babyzebra! <3
DSC02006
En ja, dit was écht één van de mooiste dierentuinen waar ik ooit ben geweest. Kijk dit immens grote giraffenverlijf eens. De dierentuin lag ook op een berg dus we hebben flink geklommen.
DSC02022DSC02063DSC02077

DSC02089De laatste avond gingen we eten bij burgerbar Joy en we moesten natuurlijk nacho’s als voorgerecht bestellen.
DSC02092En een dikke vette burger als hoofdgerecht. Echt een lekker restaurant was dit. Aanradertje voor als je in Praag bent. En heel betaalbaar ook.DSC02103De laatste dag moesten we rond 14.00 terug zijn op het vliegveld. We besloten de toren op het centrale plein te beklimmen. Dit is het uitzicht.

DSC02108En het uitzicht aan de andere kant. Het was leuk om de toren beklommen te hebben, maar je moet niet claustrofobisch zijn. Het is daarboven namelijk niet zo goed geregeld dus je loopt met tientallen mensen op een kleine ruime langs elkaar te proppen. Mijn tip? Een simpel bordje met een pijl erop zodat er éénrichtingsverkeer ontstaat op de top van de toren. Scheelt een hoop drukte.DSC02118En dit is een foto van mensen die een foto maken van de klok. Heeeeeel toeristisch.DSC02122Tenslotte wandelden we nog even door de joodse wijk. Ook heel leuk om te bezoeken. Wat gaan 3 dagen toch snel voorbij!DSC02123
De ultieme opgeblazen pretkop hier, sorry daarvoor. Maar ik kon jullie deze foto van een zonnig, warm terrasje (zonder jas!) niet onthouden.DSC02129En de laatste lekkernij voor we weer naar huis gingen. Deze dingen verkopen ze overal in Praag. Is het écht heeeel lekker? Nee. Maar wel goed te doen. Een rol van deeg met (in dit geval, er zijn ongetwijfeld varianten op) kokos.

Zo, dat zijn al de foto’s die ik wilde laten zien van ons reisje naar Praag. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad. Wat is Praag een mooie stad! Ik ben er wel een beetje verliefd op geworden met al die schattige straatjes en mooie huisjes. Ik raad iedereen die nooit in Praag is geweest zeker aan om er eens heen te gaan. Ook reizen met srprs.me is ten zeerste aanbevolen! Ik ga dat zeker nog eens doen.

Zijn er nog meer dingen die je over Praag wilt weten?

Bekijk hier al mijn reisverhalen over Tsjechië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *