Over deze blog

Wat leuk dat je meer te weten wilt komen over nienkedeelt.nl! Op deze pagina vertel ik je graag iets meer over wie ik ben en wat mijn blog precies inhoudt. Heb je na het lezen van mijn blog nog vragen? Schroom dan niet om contact met me op te nemen. Ik vind het altijd leuk om van je te horen!

Over Nienke

Nienke, dat ben ik dus. Geboren in 1992, opgegroeid in Noord-Brabant en sinds zomer 2015 woonachtig in Rotterdam. Ik studeerde Nederlands aan de Lerarenopleiding maar ontdekte al snel dat ik niet voor de klas wilde staan. Schrijven, dat is echt iets voor mij en via een paar omwegen op werkgebied ben ik terecht gekomen waar ik nu ben: werkzaam als copywriter bij een online marketingbureau. Leuk werk, maar naast het schrijven voor allerlei verschillende soorten klanten, merk ik dat ik een ontzettende behoefte heb om mijn eigen verhalen te vertellen. Daar komt de blog om de hoek kijken. Hier kan ik al mijn reiservaringen kwijt. Mijn ultieme droom? De wereld rondreizen en mijn verhalen en ervaringen delen!

Op papier ben ik lang van stof, in het echte leven een tikkeltje introvert. Ik vind het heerlijk om alleen te zijn maar geniet ook van fijne mensen om me heen, bij voorkeur in combinatie met lekker weer en nog lekkerder eten. Dat is gelijk één van mijn andere grote hobby’s: eten. Ik kan ontzettend genieten van uit eten gaan, maar net zo goed van barbecueën in de tuin bij mijn ouders of uren op een terrasje zitten met drankjes en bittergarnituurtjes. Verder heb ik een onbedwingbare drang om te shoppen, zie je mij zelden zonder (rode) lippenstift, ben ik dol op pretparken en verslaafd aan cola light.

Reizen is de grootste passie. Ik heb niet drie maanden in mijn eentje door Azië gebackpackt, ben nog nooit in Zuid-Amerika en Australië geweest en moet nog heel wat bekende Europese steden bezoeken, maar de passie is er zeker. Waar het aan ontbreekt? Het verstand zegt geld en tijd, het hart zegt léf. Misschien helpt deze blog mij om steeds wat meer lef bij elkaar te sprokkelen. Ik houd van stedentrips en ben een actieve reiziger. Ik vind bijna niets meer zonde dan een hele dag op het strand of aan het zwembad verblijven wanneer ik op vakantie ben. Ik word vrolijk van drukke markten, mooie natuur en sfeervolle steegjes. De indrukwekkendste stad waar ik tot nu toe geweest ben is Bangkok, het hoogst bovenaan mijn lijstje staat Marrakech. Eén van de beste vakantie die ik me kan herinneren was een autorondreis door de Verenigde Staten met mijn ouders, de lijst met landen die ik nog wil bezoeken is eindeloos. Ik ben een groot voorstander van de gedachte dat je je overal kunt vermaken en dat je zelf op zoek moet naar de mooie plekjes van een stad of land.

Over de blog

In september 2014 besloot ik dat ik een blog wilde opzetten. Nienkedeelt.nl was al snel geboren. Schrijven deed ik over van alles en nog wat, maar veel regelmaat zat er niet in. Inmiddels ben ik ongeveer tien keer veranderd van blogonderwerp en drie keer zo vaak van lay out, maar houd ik nu al geruime tijd stand. Ik weet eindelijk wat ik wil in het leven en ben bereid hard te werken om dat te krijgen.