Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Bestemmingen Europa Nederland Oegstgeest

Corpus Experience in Oegstgeest, Nederland | Must do

Buitenkant
Voordat ik afgelopen maandag genoot van een heerlijke Healthy Raw Tea in Rotterdam, bezocht ik met mijn moeder het Corpus Museum dat te vinden is langs de snelweg bij Oegstgeest. Ik wilde dit al langere tijd graag bezoeken en wat erg benieuwd hoe het zou zijn. Vandaag lees je mijn bevindingen.
Ingang
Het eerste gedeelte van het museum, waar je helaas niet mocht fotograferen, was zonder twijfel het leukst. Je loopt in een klein groepje met een koptelefoon op door het menselijk lichaam en krijgt hier en daar uitleg over wat er in dat deel van het lichaam allemaal gebeurt. Ook zijn er momenten waarop je een 3D-bril krijgt of moet gaan zitten voor een filmpje. Hoewel deze ontdekking wat mij betreft nog iets spannender gemaakt zou kunnen worden, was het zeker interessant – ook voor kleinere kinderen. Overzicht ruimte Na dit eerste deel, dat een klein uurtje duurt, heb je nog vrij de gelegenheid om door de rest van het museum te lopen. Dat gedeelte is echt interactief: je kunt veel proefjes doen, er zijn leuke testjes en je leest nog meer informatie. Hoewel het zeker de moeite waard is hier een kijkje te nemen, vind ik dat dit deel van het museum wel iets meer aandacht had mogen krijgen. De activiteiten die je daar kan ondernemen zijn namelijk erg leuk, maar qua aankleding had er iets meer moeite mogen worden gedaan. Het zijn nu vooral kale, witte ruimtes met daarin wat objecten.
MuurtekstBen je nog nooit bij Corpus geweest? Dan raad ik je zeker aan eens een kijkje te nemen. Wel denk ik dat dit museum vooral interessant is voor kinderen en dat er ook vooral op die doelgroep is ingespeeld. Het eerste gedeelte, de zogeheten rondreis door het menselijk lichaam, is hier en daar aan wat vernieuwing toe. Er zouden wat nieuwe elementen toegevoegd kunnen worden, bijvoorbeeld qua geluidselementen of bewegende delen. Het tweede gedeelte is hartstikke leuk, maar mag ook uitgebreid worden en kan een frisse lik verf en wat leuke accessoires gebruiken.

Corpus Experience ligt in Oegstgeest en is te vinden langs de snelweg. Let op: kaartjes moet je van tevoren reserveren voor een specifieke tijd. Elke 7 minuten mag een nieuwe groep beginnen met de tour door het menselijk lichaam.

Ben jij wel eens bij Corpus geweest?

1 Comment

  1. Wat leuk dat je naar Corpus bent geweest! Ben er zelf nog nooit geweest, terwijl ik er heel dichtbij woon. Ik fiets hier vaak langs en altijd denk ik dan: “Ik moet er nog steeds een keertje heen”. Komt er gewoon niet van joh. :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *