Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Azië Bestemmingen Vietnam

Nieuwe reisplannen | 2 weken Vietnam

186-StreetView
Na weken overwegen, vergelijken en heel veel lezen, hebben we eindelijk de knoop doorgehakt omtrent onze reis deze zomer. Het wordt Vietnam! Vandaag vertel ik je waarom we deze keuze gemaakt hebben en wat we allemaal gaan doen daar.
In eerste instantie was het al het idee om naar Vietnam te gaan toen ik deze baan nog niet had. We zouden dit voorjaar drie jaar gaan rondreizen en zoveel mogelijk van het land proberen te zien. Helaas bleek het niet mogelijk voor mijn vriend om in het voorjaar vakantie te krijgen, maar dat zagen we niet als een probleem: we doen dezelfde reis dan gewoon in augustus, dachten we. Totdat bleek dat ik een nieuwe baan had (yay!) en maar twee weken vakantie kan krijgen. En dat vind ik eigenlijk echt een beetje te kort om helemaal naar Azië te reizen. Toch bleven we twijfelen.

Keuzes, keuzes, keuzes

Nadat ik overwogen had om op roadtrip te gaan binnen Europa, begon Azië toch weer heel erg te kriebelen. We hebben gewoon een erg toffe tijd gehad in Thailand en dat wilden we graag nog eens meemaken. Maar dan: het land. Vietnam trok ons nog steeds heel erg maar in twee weken tijd is het erg lastig om helemaal van noord naar zuid te reizen en dat wilden we wel graag. Ik begon daarom na te denken over Laos en Indonesië. Ook dan is twee weken ongetwijfeld veel te kort om alles te zien (of in het geval van Indonesië: één of twee eilanden) maar het leek in mijn optiek een stuk meer behapbaar. China is ook nog om de hoek komen kijken omdat ik over een hele toffe rondreis had gelezen van Beijing richting Xi’an en naar Shanghai. Toch konden we Vietnam maar niet loslaten (dat is echt onmogelijk als je foto’s blijft bekijken en verhalen blijft lezen over dit land) en daarom besloten we het gewoon te doen: van Noord naar Zuid-Vietnam in twee weken tijd en proberen zoveel mogelijk te zien. En dan bestaat er een hele grote kans dat we nog eens terug willen gaan, als ik de verhalen mag geloven. ;)

Globale planning in Vietnam

We vliegen van Amsterdam naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam die in het noorden van het land gelegen is. Gezien onze voorliefde voor drukke steden, denken we dat we ons hier wel goed zullen vermaken. Vanuit Hanoi maken we een rondje langs prachtige natuurgebieden, waaronder Mai Chau en Ninh Binh waar we ook twee keer bij mensen thuis zullen slapen, gezien er in die dorpjes simpelweg weinig accommodaties zijn. Hier gaan we wat flinke hikes maken en zullen we veel actief bezig zijn. Nadat we vier dagen genoten hebben van de natuur en de authentieke Vietnamese stammen, gaan we via Hanoi richting Halong Bay: ontzettend toeristisch maar ik denk niet dat er iemand is die dit zou willen missen in Vietnam. We slapen een nacht op een traditionele junk en worden wakker tussen de betoverende bergen van dit prachtige landschap. Vervolgens reizen we per nachttrein vanuit Hanoi richting Hue. Ik lees wisselende verhalen over deze stad maar het is een prettig verbindingspunt tussen het Noorden en het Zuiden van Vietnam en ik kan me overal vermaken, dus dat moet goed komen. Bovendien is het wel fijn om even bij te kunnen komen na al dat prachtige natuurgeweld. Vanuit Hue gaan we richting Hoi An, waar ik me nu al op verheug. Ik lees hier zoveel toffe verhalen over en dit stadje lijkt me zo sfeervol en leuk dat ik nu al bijna niet kan wachten. We gaan hier dan ook vooral lekker rondwandelen en kijken wat we allemaal tegenkomen. Vanuit Hoi An nemen we een vlucht richting Ho Chi Min, ook wel Saigon genoemd. Ik denk niet dat we hier nog veel tijd zullen hebben, aangezien we ook nog één dag naar de Mekong Delta willen gaan. Ik houd nou eenmaal van mooie natuurgebieden en je kan daar heel mooi wandelen, fietsen en rondvaren. Uiteindelijk vliegen we vanuit Ho Chi Minh weer richting Amsterdam.

Je begrijpt natuurlijk wel dat ik nu alweer ontzettend uitkijk naar deze reis. Ik voel me ook zeker enorm dankbaar dat we na onze stedentrip naar New York nóg zo’n verre reis kunnen maken dit jaar. Ik kan niet wachten om alle verhalen, foto’s en ervaringen met jullie te delen en om mooie blogjes voor jullie te schrijven!

Ben jij wel eens in Vietnam geweest? Heb je nog must do’s?

4 Comment

  1. Aaah Nienk, wat een toffe planning hebben jullie! Ik ben jaloers hoor, hihi. Zó gaaf allemaal! Lekker juist dat je zo veel mogelijk gaat zien in die periode. Geniet van de voorpret! Ik ben sowieso heel benieuwd naar de foto’s, hihi. En eh, ga je nog een video maken? :D

    1. Cool hè? Hier ga ik zóveel blogjes over kunnen schrijven, hahaha. Tot het irritante aan toe.. ;) Jij ook heel veel plezier op de Azoren, lijkt me ook heeeeeul mooi!!!

  2. Oooh zoo gaaf Nienke, je gaat heel veel dingen bezoeken die ik ook heb gezien en nu je het zo vertelt heb ik gelijk weer heimweee. Kan niet wachten op je blogs! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *