Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Persoonlijk

Nienkedeelt wordt een reisblog!

13317069_993205804066487_6710636304642764332_o
Na lang wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt: Nienkedeelt.nl wordt een reisblog! Als je mijn blog een beetje volgt, is het je misschien al opgevallen dat de kopjes in het menu een beetje veranderd zijn, en dat een hoop artikelen verdwenen zijn. Vandaag vertel ik je precies wat je voortaan van mijn blog kunt verwachten.

Waarom een reisblog?

Heel simpel: omdat ik dat het allerleukste onderwerp vind om over te schrijven. Over reizen raak ik nooit uitgesproken en ik heb het idee dat ik mezelf hierin helemaal kwijt kan. Hiervoor probeerde ik me ook toe te spitsen op zelfontwikkeling, wat ik wel heel interessant vind, maar waar ik mijn woorden niet zo goed in kwijt kon.

Maar Nienke, je reist toch helemaal niet zoveel?

Nee, dat klopt! Helaas heb ik niet zo heel veel tijd om te reizen, maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Bovendien levert één reis vaak al zoveel verhalen op dat ik er gerust twintig artikelen over zou kunnen schrijven. Buiten het feit dat ik dus alle reisjes die ik maak helemaal uit ga kleden op mijn blog, ga ik natuurlijk ook over andere dingen schrijven die met reizen te maken hebben, maar daarover later meer!

Waarover ga je dan schrijven?

Dat vertel ik je natuurlijk graag! In het menu kun je zien dat er een aantal categorieën verdwenen is en dat er nieuwe zijn toegevoegd. Ik licht ze graag even voor je toe.

Bestemmingen | Deze categorie blijft hetzelfde als voorheen. Hier zijn alle reisverhalen per werelddeel, land en zelfs per stad terug te vinden. Een soort overkoepelende categorie waarin ik mijn reisdagboeken, tips voor een bepaalde stad, hotelbeoordelingen en lekkere restaurants in binnen- en buitenland met jullie deel.

Bucket lists Je ziet het goed: mijn oude bucket list is verdwenen. Ik merkte dat ik niet goed wist hoe ik deze vorm moest geven en vooral niet wat de toegevoegde waarde hiervan was voor mijn blog. In plaats daarvan ga ik meerdere lijsten opstellen die helemaal zijn toegespitst op een reisblog. Een voorbeeld hiervan is mijn New York bucket list, maar ik zal ook grotere lijsten gaan opstellen met bijvoorbeeld alle dingen in die ik ooit in Azië wil doen.

Reistips | Deze categorie is grotendeels gelijk gebleven, behalve dat de subgroepen hebbedingetjes en reisbloggen zijn toegevoegd. In deze categorie deel ik tips, handige weetjes en leuke producten die met reizen te maken hebben.

Must… | Ik zocht een leuke overkoepelende categorie om al mijn tips rondom activiteiten, restaurantjes en hotels in te plaatsen en hier is ‘ie dan! Overigens zijn deze artikelen ook te vinden als je via het kopje ‘bestemmingen’ op zoek gaat naar een specifiek land, maar het leek me wel zo prettig om ze ook nog per soort ingedeeld te hebben.

Recepten | Een beetje een vreemde eend in de bijt en het kan ook zomaar zijn dat deze categorie nog verdwijnt, maar ik vind het de laatste tijd erg leuk om nieuwe recepten uit te proberen en foto’s van eten te maken, dus ik ben van plan wat goed gelukte receptjes met jullie te delen. Als extraatje.

Persoonlijk | Ik wil weer wat meer persoonlijke updates gaan geven en leuke verhaaltjes met jullie delen en ik denk ook zeker dat dat bijdraagt aan een blog. Het is immers leuk om de persoon achter een blog beter te leren kennen, toch?

Meer weten? | Dit spreekt voor zich en blijft dan ook ongewijzigd. Als je meer wilt lezen over mij en mijn blog of als je met me in contact wilt komen, kun je hier klikken.

Ik ben erg blij dat ik de keuze voor een reisblog heb gemaakt. Dan rest er natuurlijk nog één vraag: hoe vaak ga je uploaden? Hier kan ik echter nog geen specifiek antwoord op geven. Ik ben bezig met wat toffe artikelen maar je begrijpt dat het veel tijd komt om herinneringen terug te halen, foto’s te bewerken en alle feitjes te verzamelen. Daarom hang ik nog geen nummer vast aan het aantal artikelen dat per week online zal gaan komen. We zullen zien! Als er nog dingen zijn waar je graag over wilt lezen, hoor ik dat natuurlijk graag! Laat je tips of vragen achter in een reactie of in een persoonlijk berichtje dat je via mijn contactformulier kunt sturen!

6 Comment

  1. Ik denk dat je er goed aan hebt gedaan om deze knoop door te hakken. Als je over reizen schrijven het leukst vind, dan moet je dat gewoon lekker doen! Geef je groot gelijk. Ben vooral benieuwd naar de artikelen die gaan komen in de categorie ‘Bucketlist’! Lijkt mij een inspirerende categorie. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *