Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Bestemmingen New York Noord-Amerika Verenigde Staten

Mijn bucket list voor New York | Terugblik

Central Park
Gisteren ben ik terug gekomen van een korte citytrip in New York. En voor ik jullie ga bestoken met veel meer tekst en foto’s, leek het me leuk om terug te blikken op de bucket list  die ik voor de reis opstelde. Ben je benieuwd hoeveel dingen ik heb kunnen afstrepen? Kijk dan zeker even verder. Ik neem mijn lijst nog één keer door en laat je uiteraard alvast wat foto’s zien van de dingen die ik allemaal deed. Niet teveel tekst, dat volgt later nog. :)

Ground Zero bezoeken
Check!
Ground Zero

New York Public Library van binnen bekijken
Check!
New York Library

Varen met de gratis Staten Island ferry
Check!
Skyline

Met de kabelbaan naar Roosevelt Island
Roosevelt Island heeft het helaas net niet gehaald, ik had op meerdere blogs gelezen dat vooral de kabelbaan de moeite waard is maar dat het eiland zelf weinig interessant is, en daarom hebben we besloten andere dingen te doen.

Picknicken in Central Park
Om één of andere reden hadden  we de pech dat het elke keer zodra we één stap in Central Park zetten, begon te regenen en daarom hebben we er dus niet gepicknickt. Wel heerlijk rondgewandeld, op bankjes gezeten en van de uitzichten genoten.

Lopen over de Brooklyn Bridge
Check!
Brooklyn Bridge

Eten bij Chelsea Market
Check!
Chelsea Market

Het 9/11 museum bezoeken
Check!
9 11 museum

Lopen op de High Line
Check!
High line

Zitten en rondkijken op de Times Square Tribunes
Check!
Times square

Een hamburger eten bij een typisch Amerikaanse burgerbar
Het ligt er een beetje aan wat je als typisch Amerikaans beschouwd, maar aangezien ik geen retro-stijltje, pastelkleurtjes en serveersters op rolschaatsen heb gezien, laat ik deze maar onaangekruist. Een hamburger heb ik uiteraard wél gegeten.

Windowshoppen bij Fifth Avenue
Check!
Fifth Avenue

Food Festival Smorgasburg bezoeken op zondag
Ik wilde dit zeker graag bezoeken maar helaas is het er niet van gekomen. Keuzes, keuzes, keuzes.

Eten kopen bij de Chinese supermarkt in Chinatown
Ik vond het geweldig om door Chinatown te lopen en heb me vergaapt aan alles wat er verkocht werd, maar heb zelf niet de portemonnee tevoorschijn gehaald.

Flatiron Building fotograferen
Check!
Flatiron Building

Eten van het buffet van Wholefoods
Nee, helaas. Ik heb de Wholefoods meerdere malen gespot maar er is nou eenmaal zó veel keus wat betreft het eten in New York.

Dino’s spotten in het National History Museum
Check!
Natural History Museum

Wandelen door Brooklyn Botanic Garden
Dit prachtige park blijft staan voor een volgend bezoekje aan New York, voor nu waren we genoeg tijd kwijt met andere -eveneens mooie- parken.

Chrysler Building spotten
Check!
Chrysler Building

Een musical bezoeken op Broadway
Check! We bezochten de musical Les Misérables, die ik nog nooit had gezien. Echt prachtig! Helaas heb ik hier geen duidelijke foto’s van kunnen maken.

Pannenkoeken eten bij iHop
De iHop heb ik niet kunnen vinden, maar reken maar dat ik ontbeten heb met de lekkerste pancakes ever.

Rondlopen op Central Station
Check!
Central Station

Coney Island bezoeken
Met een klein beetje pijn in mijn hart (dit leek me zó leuk!) hebben we toch maar besloten Coney Island over te slaan. Vooral omdat het veel tijd in beslag zou nemen en we daarmee andere dingen in Manhattan hadden moeten laten. Voor een volgende keer staat dit zeker nog bovenaan mijn lijstje.

De skyline fotograferen vanaf Top of the Rock
Check!
Uitzicht Empire State Building

Het Vrijheidsbeeld spotten
Check! Helaas niet duidelijk op de foto gekregen.
Vrijheidsbeeld

Een cupcake uit de cupcake ATM halen
Eh, halve check? Ik heb de cupcake ATM gespot én gefotografeerd (zoals je ziet) maar er geen cupcake uit gehaald. Ik vond het aanbod een beetje tegenvallen, de prijs heel hoog en bovendien hadden we nog niet ontbeten.
Cupcake ATM

Oh, wat hebben we ontzettend veel gedaan tijdens onze dagen in New York. De dingen die we niet hebben kunnen afstrepen waren dan ook weloverwogen keuzes omdat er andere dingen waren die we ook wilden doen of omdat het niet echt op de route lag van onze planning. De komende tijd zullen jullie overspoeld worden door fotodagboekjes, must do’s en heel veel foto’s van deze fantastische stad. Ik hoop dat jullie daar net zo van genieten als ik van New York gedaan heb. Tot snel!

4 Comment

  1. Whoaw, ik vind dat jullie alsnog zooo veel in die dagen hebben gedaan dat jullie waar waren. En wat geweldig dat je naar Les Misérables bent geweest!! Lijkt mij echt tof om naar zo’n musical te gaan als je daar bent. :De
    Ik hoor de rest van je verhalen morgen wel, hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *