Noord-Amerika,  Verenigde Staten

Reisverhalen – Mijn eerste keer in New York (deel 2)

Een paar dagen geleden liet ik je zien wat we allemaal deden op de eerste dag in New York. En omdat we deze dag vroeg in bed lagen, waren we op de tweede dag vroeg wakker en hadden we een hele dag voor ons liggen. Die dag hadden we wel nodig, kan ik je zeggen! Dit is de dag waarop ik mijn voeten al helemaal kapot liep, waarop ik ongeveer de helft van mijn New York bucket list gelijk door mocht strepen en waarop ik ontzettend veel  verschillende indrukken kreeg. Ik laat je graag zien hoe deze eerste volledige dag in NYC eruit zag. Bereid je maar voor op héél veel foto’s. :)

New York dag 2

DSC02362We begonnen de dag met een lekker ontbijtje bij Au bon pain, en ik moet zeggen dat we het deze dag nog bescheiden hielden, haha. We kozen allebei voor een yoghurtje met cruesli en fruit en daarbij een bagel: ik met kaas en het vriendje met zoetigheid. Daarbij een enorme beker thee en je begrijp dat we wel even zoet waren met het oppeuzelen van al dit lekkers.

DSC_1400
Vervolgens hadden we het idee om vanaf ons hotel, dat gelegen was tussen Times Square en Central Park, naar het zuiden van Manhattan te lopen. Een hele makkelijke route. We liepen eerst richting Fifth Avenue en hoefden vervolgens alleen naar beneden af te dalen.DSC_1407
Op de eerste dag waren we al even langs Rockefeller Centre gelopen en vandaag zagen we het van de andere kant. Prachtig zo met al die bloemen en kleurtjes!DSC_1417We liepen ook langs de Public Library, die op het tijdstip dat wij er waren helaas nog gesloten was. Daar moesten we dus voor terugkomen.
DSC02393
Een stukje verderop ligt het Empire State Building en hoewel we eigenlijk besloten hadden hier op een ander moment heen te gaan, bedachten we ons en gingen we naar boven om van het uitzicht te genieten. Ik had nog wel wat claustrofobie-momentjes in de lift, hoor. Het is ook niet alsof je maar drie verdiepingen naar boven gaat, haha. Maar dan is dit wel je uitzicht!DSC_1434
Wauw, wauw, wauw. Dan wordt maar weer even bevestigd dat je in New York bent. En ja, die kant zijn we dus helemaal opgelopen. Je ziet een beetje links van het midden onderin ook al de Flatiron Building liggen.
DSC_1439
En daar zijn we dan écht bij de Flatiron Building. Leuk om te zien.DSC_1451
Nadat we een heel stuk verder hadden gelopen zonder veel foto’s te maken, kwamen we aan bij Little Italy en Chinatown en zagen we wat toffe streetart voorbij komen.DSC_1452
Wauw, ik vond deze zó tof!
DSC_1453
Yep, Chinatown is officieel één van mijn favoriete wijken in Manhattan. Ik houd van de drukte, de geurtjes en kleurtjes.DSC_1449
Van dit soort dingen word ik blij!DSC_1455
Na weer een heel stuk gelopen te hebben, en we begonnen nu ook wel écht moe te worden, zagen we dan eindelijk de Brooklyn Bridge liggen.DSC02458
Wauw wauw wauw, ik vond het echt surrealistisch om op deze brug rond te lopen. Het vriendje had er iets minder affiniteit mee, haha. Hij vond het vooral erg druk.DSC_1458
En daarin kon ik hem ook geen ongelijk geven: het was écht heel erg druk. We liepen tot halverwege de brug en keerden daarna weer om.
DSC_1475 We liepen verder richting Ground Zero, wat echt een behoorlijke indruk maakte.
DSC_1472
Ondanks dat het al rond 17.00 uur was en het 9/11 memorial om 20.00 uur zou sluiten, besloten we er toch heen te gaan. Ik wilde echt heel graag naar dit museum en drie uur is ook nog aardig lang. Ik moet toegeven: eigenlijk was het net te kort. Dit museum was zó mooi en indrukwekkend dat ik er wel wat langer rond had kunnen lopen. In de meest indrukwekkende zaal mocht je, logischerwijs, niet fotograferen omdat daar veel beelden vertoond werden, spullen van slachtoffers werden tentoongesteld, geluidsfragmenten te horen waren en enorme fotowanden waren met foto’s van alle mensen die deze ramp niet overleefden. Wat je wel mocht fotograferen, was deze brandweerwagen, die ook niet ongeschonden is gebleven. Ik zou dit museum zeker aanraden aan iedereen die ooit naar New York gaat.DSC_1463
En een beetje hoop, want toen we buiten kwamen zagen we tussen de bomen door het nieuwe World Trade Center staan.DSC_1482
Ik wilde nog een klein rondje lopen over Wall Street (vanwege de film, ja) maar deze wijk vond ik minder interessant. Wel zagen we de Trump Building en aten we op een bankje heerlijke rijst met falafel van een straattentje.
DSC02572
’s Avonds besloten we nog richting het water te lopen en de Staten Island Ferry te nemen. Deze is gratis en je hebt een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan én op het Vrijheidsbeeld. Een fijne afsluiter van de dag en toen besloten we na een hele dag lopen om toch maar de metro terug te nemen richting het hotel.

Loop jij ook altijd veel te veel als je op reis bent of neem je sneller het openbaar vervoer?

Bekijk hier al mijn reisverhalen over de Verenigde Staten.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *