Noord-Amerika,  Verenigde Staten

Reisverhalen – Mijn eerste keer in New York (deel 4)

nienke central park lopen

New York, VS | Mijn reisdagboek deel 4

In dit vierde en laatste deel van mijn New York reisdagboek laat ik je zien wat ik op de vierde dag én op de laatste dag allemaal gedaan heb. We probeerden wederom kaartjes voor een musical te bemachtigen, besloten Central Park beter te verkennen en gingen een museum in om aan de warmte te ontsnappen. Kijk je mee?

New York dag 4

DSC_0079
Het begin van deze vierde dag in New York was een beetje rommelig. Ik wilde graag de Trump Tower even zien, die vlak bij ons hotel scheen te liggen maar toch verder weg bleek dan we dachten.

DSC_0083
Hierna
 besloten we gelijk door te lopen naar de Cupcake ATM, een plekje dat op mijn Bucket List voor New York stond. Helaas bleek dit een kleine tegenvaller: de machine zag er ontzettend verouderd uit en bovendien had je heel weinig keuze. Omdat we intussen al best een stuk gelopen hadden, besloten we met de metro terug richting Times Square te gaan voor een ontbijtje.

DSC_0085
En
dat was het ontbijt dan! Veel mensen zullen me voor gek verklaren, maar ik wilde echt eens zo’n typisch ontbijt proberen en bovendien heb ik ’s ochtends altijd reuzehonger (wanneer niet?). Of het lekker was? Nee. Bah, het was écht niet lekker. De pannenkoeken waren droog, de worstjes nog half rauw van binnen en de thee te donker om te drinken. Maar ik had wel mijn Amerikaanse ontbijtje gehad.

DSC_0087
Omdat de ticketshop waar we tickets wilden bemachtigen pas aan het begin van de middag zou openen, liepen we naar een postkantoor waar het vriendje graag heen wilde omdat één van de games die hij de laatste tijd veel gespeeld heeft zich daar grotendeels afspeelt.
nienke rust
Terug liepen we door een gezellige winkelstraat maar af en toe moest ik écht even zitten omdat ik zo’n last van mijn rug had. Vervelend is dat toch!

Uiteindelijk was het wachten wachten wachten bij TKTS (dat krijg je als je één uur van tevoren in de rij gaat staan) maar YES! Zoals je in mijn vorige New York reisdagboek kon zien, was het aanbod de dag ervoor gering maar nu stond er een volle lijst op het bord. En na anderhalf uur wachten was ik nóg blijer: we hadden kaartjes voor Les Misérables weten te bemachtigen waar we die avond heen zouden gaan. Die stond bij mij op nummer 1 dus ik was helemaal happy.
nienke central park lopen
Op richting Central Park. Ik was zo eigenwijs dat ik geen fietsen wilde huren omdat ik dacht dat we alles wel konden lopen.
vogel central park central park bootjes central park nienke
Think again! Na een paar uur lopen hadden we nog niet de helft van het park gezien. Als ik nog eens naar New York ga, wil ik hier zeker een hele dag voor uitrekken want het park is zó mooi!

DSC02821
Een
vroeg diner met pizza…

DSC02828
…En daarna naar de musical! Sorry voor de slechte foto, het is niet gelukt een betere te maken. Maar wat was het mooi! In Londen bezocht ik de musical The Lion King en die vond ik tegenvallen. Niet vanwege de musical, maar omdat van alles uitstraalt dat het een echte routineklus was geworden. Bij Le Misérables was dat echter totaal niet het geval. Ik heb genoten. En een traantje gelaten.

New York dag 5

Uitzicht
En toen was de laatste dag, en dus het laatste deel van mijn New York reisdagboek, alweer aangebroken. Ik ben dan altijd een beetje sipjes. We pakten al onze spullen in en ik schoot nog wat fotootjes van het hotel.

DSC02848
Op
 de hoek van de straat van ons hotel hadden we een restaurantje zien zitten met een lekkere menukaart maar ik vond het er niet zo leuk uitzien. Omdat we vandaag niet veel zin hadden om nog veel te lopen, besloten we er toch te gaan zitten. En wat had ik een spijt dat we dat niet eerder hadden gedaan! Ik heb heerlijke red velvet pancakes gegeten. Zo had ik ze elke dag wel willen hebben.
Natural History Museum
Vervolgens liepen we langs Central Park (wat je ook al een paar keer eerder voorbij zag komen in mijn New York reisdagboek, maar het is zó mooi!)…

DSC02858
… naar het Natural History Museum. Hier zouden we de laatste uurtjes voor de bus naar het vliegveld pakten doorbrengen. Eerlijk?  Mweh, ik vond het maar tegenvallen. Nu ben ik sowieso niet echt een museumpersoon en ook dit kon me dus niet boeien. Al komt dat ongetwijfeld ook wel een beetje doordat het de laatste dag was en ik dan sowieso in een minder goede mood ben. ;)

DSC02878
Op
 naar huis! We hadden op de terugweg een korte overstap op Toronto en die verliep eigenlijk perfect. Ik ben niet zo’n fan van vliegen maar deze vlucht vloog voorbij. Gelukkig! :)

Bekijk hier al mijn reisverhalen over de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *