Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Bestemmingen Europa Groot-Brittannië Londen Reizen

Nieuwe reisplannen | Een minicruise naar Londen

londen
Jaaa er komt weer een nieuw reisje aan! En ik ben zo enthousiast dat ik er gewoon alvast een over ga schrijven voordat het zover is. Heel binnenkort ga ik namelijk op minicruise naar Londen! Hoe dat er precies uit gaat zien en wat ik allemaal ga doen, lees je vandaag in deze blog.

Voor de tweede keer

Het is niet de eerste keer dat ik naar Londen ga. In de zomer van 2014 was ik er namelijk voor de eerste (en tot nu toe) enige keer. We hebben toen in vier dagen tijd ontzettend veel gezien en gelopen. Het weer was top en ik werd direct verliefd op de stad. Londen was prachtig in de zomer maar de winterse beelden van de stad kon ik niet uit mijn hoofd zetten. Daarom besloot ik dan ook dat ik Jeroen voor zijn verjaardag een minicruise cadeau zou geven (dan heb ik er zelf ook nog wat aan, zo ben ik). Niet alleen omdat we heel graag in de winterperiode naar Londen willen, maar ook omdat ik wil kijken hoe zo’n cruise ons bevalt. In Vietnam deden we al een tweedaagse cruise (al was de afstand daar aanzienlijk kleiner) en dat vonden we eigenlijk wel heel erg leuk. Deze keer vertrekken we op vrijdagavond om zaterdagochtend vroeg in Londen aan te komen. Met de trein gaan we dan naar één van de centrale treinstations. ’s Avonds moeten we rond 21.00 uur weer terug op de boot zijn voor de terugvaart. Op zondagochtend komen we dan weer aan in Hoek van Holland en is onze minicruise naar Londen helaas alweer voorbij.

Wat er op onze planning staat

Een dagje in Londen is natuurlijk maar kort, maar zoals ik al zei gaat het om de gehele belevenis. Ik ben blij dat ik er al eerder geweest ben, want de bekende bezienswaardigheden hoeven we nu niet meer af te strepen. Voor mij staat deze dag dus in het teken van maar één woord: KERST. Ik heb al druk gezocht naar de leukste plekjes met kerst. Tegelijkertijd wil ik het niet té druk maken maar gaat het vooral ook om sfeer proeven en gezelligheid. Wat ik wil doen:

Covent Garden Market schijnt schitterend versierd te zijn en aangezien we deze plek de vorige keer hebben overgeslagen, wil ik dit nu heel graag zien.
Hyde Park was één van mijn favoriete plekjes van Londen en ook met kerst is het hier magisch. Een rondje rond het meer mag dus absoluut niet ontbreken.
– Hoewel ik niet van plan ben echt kerstinkopen te gaan doen, wil ik wel eventjes struinen langs de bekende warenhuizen om te kijken hoe ze de etalages hebben ingericht.

Ik ben van plan mijn GoPro mee te nemen op minicruise naar Londen dus ik hoop een leuke video in elkaar te kunnen zetten zodra ik terug ben. En natuurlijk ga ik ook heel veel foto’s maken en blogjes schrijven over Londen met kerst. Ik heb er zo veel zin in!

Ben jij wel eens in Londen geweest rond de kerstperiode? Wat móeten we volgens jou absoluut gedaan of gezien hebben?

2 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *