Engeland,  Europa

Op minicruise naar Londen met Stena Line | Dit vond ik ervan

In december 2016 ging ik nét voor de kerstperiode met het vriendje op minicruise naar Londen. Ik was al één keer eerder in de Engelse hoofdstad geweest toen het hartje zomer was en één van mijn dromen was om Londen een keer in kerstsfeer te mogen zien. Waar we de vorige keer het vliegtuig pakten, kozen we dit keer voor de boot. Vandaag vertel ik je alles over hoe ik deze manier van reizen ervaren heb!

Verschillende vaartijden en reisduren

Ik boekte onze minicruise naar Londen via Kras.nl. Wij gingen voor de kortste variant: op vrijdagavond voeren we richting Londen, zaterdagochtend kwamen we aan en diezelfde avond vertrok de boot terug richting Hoek van Holland.  Hoe lang we dus de tijd hadden in Londen? Eén dag van pak ‘m beet 11 uur (exclusief treinreizen). Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een cruise te boeken met andere vaartijden of om één of meerdere overnachtingen in Londen te boeken. Voor ons was dat  nu tijdstechnisch helaas niet mogelijk.

Zo gaat het in z’n werk

Eigenlijk is het op minicruise net alsof je met het vliegtuig richting een ander land gaat, maar dan met het voordeel dat je een bed hebt lekker rond kunt lopen en verschillende dingen kunt ondernemen. Voor vertrek krijg je de juiste documenten doorgestuurd door de organisatie waarbij je geboekt hebt. Onze boot vertrok om 22.00 uur en er wordt dan aangeraden om tussen 18.45 en 21.15 in te checken. Bij het inchecken laat je je paspoort en reisdocumenten heen, moet je door beveiligingspoortjes heen en krijg je tenslotte twee kamerpasjes voor jouw kamer. Wij hadden ook treintickets bijgeboekt, maar hiervoor geldt gewoon jouw reservering en krijg je geen aparte tickets.

Ga je terug naar Nederland, werkt het precies hetzelfde. De boot vertrekt om 23.00 uur plaatselijke tijd en weer moet je minimaal drie kwartier van tevoren inchecken. Er gaat een trein richting de haven vanaf Londen Liverpool Street St. zodat je precies op tijd bent. Ook nu moet je weer door de beveiliging, laat je je paspoort zien en krijg je je kamerpasje.

De kamers

Als je een kamer boekt op het schip, wat dus niet verplicht is, heb je keuze uit een binnen- en buitenhut. Het verschil? Een buitenhut is voorzien van een partrijspoortje zodat je wat lichtinval hebt, binnenhutten hebben geen ramen. Zelf hadden wij een binnenhut geboekt en die viel me eerlijk gezegd alles mee. In één hut vind je een een stapelbed, bankje, nachtkastje, kastruimte, tv en een badkamer met toilet, wastafel en douche. Ben je bang dat je door je wekker slaapt? Geen zorgen, want een uur voor aankomst schalt er een bericht door het hele schip waar je ongetwijfeld wakker van wordt.

Faciliteiten op het schip

Je hoeft je niet te vervelen op de Stena Line. Natuurlijk is het prima om de avonden door te brengen in je hut met de tv en wat tijdschriften, maar er zijn ook genoeg andere dingen te doen. Zo vind je diverse restaurants en barretjes, is er een bioscoop (wel beperkte keuze natuurlijk) en een kleine gamehal en casino. Mocht je niet in je hut willen zitten maar ook geen zin hebben in iets te eten of drinken, ga je gewoon aan één van de vele tafeltjes zitten met een spelletje, boek of ander vermaak. Als je het lekker vindt om wat buitenlucht op te snuiven, kun je naar buiten en live het vertrek meemaken.

Ben jij wel eens op minicruise naar Londen geweest? Zou je het overwegen?

Bekijk hier al mijn reisverhalen over Engeland.

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *