Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Do's and don'ts Reizen

Mijn ervaring met 333Travel

DSC00497
Voor we op vakantie gingen naar Thailand, was ik helemaal niet bekend met 333Travel. Het is dat mijn vriend het een keer op tv voorbij had zien komen waardoor we op het idee kwamen eens op de website te kijken. Omdat de vakantie ons erg goed bevallen is, leek het me leuk om mijn ervaringen met 333Travel met jullie te delen. Geen gesponsord artikel, maar puur mijn eigen mening.

333Travel is een organisatie die gespecialiseerd is in individuele verre reizen. Ze bieden reizen aan naar veel Aziatische landen, maar ook naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika. Dit zijn veelal rondreizen, maar je kunt ook kiezen voor een strandvakantie of zelf een reis samenstellen. Wij kozen uiteindelijk voor deze organisatie omdat we a) naar een Aziatisch land wilden gaan, b) absoluut geen groepsreis wilden maken maar c) wél wilden dat één en ander geregeld was. Sommige mensen verklaarden ons voor gek (‘Alles is véél goedkoper als je het in Thailand regelt!’), maar ik vond het voor de eerste verre reis wel fijn om al wat vastigheid te hebben.

DSC00646

Georganiseerde individuele rondreis
Dat is de officiële naam voor het soort reis dat wij gemaakt hebben. Een georganiseerde individuele rondreis houdt in dat je alleen met je eigen gezelschap rondreist, verschillende locaties aandoet en dat alle transfers en accommodaties (inclusief ontbijt) geregeld zijn. Bij ons waren er ook twee excursies inbegrepen bij de reis en je kon ter plekke nog meer excursies boeken als je dat wilde. Dit soort reis was perfect voor ons: we vinden het fijn om zelf op pad te gaan in een nieuw land, maar hadden daarbij wel het gemak dat we ons niet druk hoefden te maken over treintickets en goede hotels.

Overigens is dit niet de enige reissoort die 333TRAVEL biedt. Je kunt ook zelf je reis samenstellen door verschillende bouwstenen met elkaar te combineren. Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar ga ervan uit dat je al je wensen met een specialist kunt bespreken om zo jouw droomreis samen te stellen. Ook kun je kiezen voor starterspaketten (vliegticket inclusief één of twee overnachtingen) als je van iets meer avontuur houdt. Voor sommige landen geldt overigens dat het alleen mogelijk is om een individuele privérondreis te boeken. Dat houdt in dat je met je privéchauffeur op pad gaat, waarschijnlijk omdat het lastig(er) is om hier zelfstandig doorheen te reizen.

DSC01375

Welke voordelen heb ik ervaren
Ik ben echt ontzettend tevreden over 333TRAVEL. Wij kozen voor een standaard rondreis dus ik kan niks zeggen over het zelf samenstellen van een reis. Toch werden wij voorafgaand aan de reis goed geholpen wanneer we een vraag hadden. De reis zelf was uitstekend geregeld. De hotels waren over het algemeen goed en centraal gelegen, de transfers waren altijd op tijd en erg comfortabel en we hebben geen problemen ondervonden.

Zijn er ook nadelen?
Ik kan eigenlijk geen nadelen noemen over deze organisatie. Ook de excursies waren goed geregeld, met vriendelijke gidsen. Natuurlijk proberen ze je wat extra activiteiten aan te bieden, maar die hebben we altijd afgeslagen. Er was wat consternatie toen we arriveerden op het treinstation van Chiang Mai omdat de persoon die ons op zou moeten halen van de organisatie er niet was en we met de chauffeur stonden, die slecht Engels sprak en ook niet precies wist wat hij moest doen. Uiteindelijk is het natuurlijk allemaal goed gekomen.

Ik zou absoluut nogmaals een reis boeken 333Travel. Je bent ongetwijfeld meer geld kwijt dan wanneer je enkel een vliegticket koopt en op locatie de rest regelt, maar voor degenen onder ons die het fijn vinden om wat zekerheid te hebben, is het een absolute uitkomst. Het aanbod aan reizen is groot en je wordt goed geholpen als je vragen hebt.

Ben jij bekend met 333TRAVEL?

2 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *