Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Bestemmingen New York Noord-Amerika Verenigde Staten

De grote New York bucket list

New York bucket list
De enige echte New York bucket list: een lijst met alle dingen die je moet doen, zien en eten als je in New York bent.

[x] Ground Zero bezoeken
[x] New York Public Library van binnen bekijken
[x] Varen met de gratis Staten Island ferry
[] Met de kabelbaan naar Roosevelt Island
[] Picknicken in Central Park
[x] Lopen over de Brooklyn Bridge
[x] Eten bij Chelsea Market
[] In het publiek zitten bij een talkshow
[x] Het 9/11 museum bezoeken
[] Over Williamsburg Bridge naar de wijk Williamsburg lopen
[x] Lopen op de High Line
[x] Zitten en rondkijken op de Times Square Tribunes
[] Een hamburger eten bij een typisch Amerikaanse burgerbar
[x] Windowshoppen bij Fifth Avenue
[] Food Festival Smorgasburg bezoeken op zondag
[] Eten kopen bij de Chinese supermarkt in Chinatown
[x] Flatiron Building fotograferen
[] Eten van het buffet van Wholefoods
[x] Dino’s spotten in het National History Museum
[] Wandelen door Brooklyn Botanic Garden
[x] Chrysler Building spotten
[x] Een musical bezoeken op Broadway
[] Een echte Amerikaanse sportwedstrijd bijwonen
[] Pannenkoeken eten bij iHop
[x] Rondlopen op Central Station
[] Coney Island bezoeken
[x] De skyline fotograferen vanaf Top of the Rock
[x] Het Vrijheidsbeeld spotten
[] Een cupcake uit de cupcake ATM halen

Dus, ben je van plan binnenkort naar New York te gaan? Ik wil je alvast laten weten dat het bijna onmogelijk is om al deze dingen in één bezoekje af te strepen, dus je moet (en wilt) sowieso nog een keer terug!

De activiteiten met een kruisje ervoor, heb ik al kunnen afstrepen van mijn New York bucket list. Als ik hierover heb geschreven, kun je op de klikbare link klikken.

 

Laatst aangepast: 24 juli 2016

6 Comment

  1. Zo leuk, veel plezier alvast! Ik denk dat een heel groot deel hiervan best haalbaar is hoor, zeker als je van tevoren uitstippelt wat zeg maar de meest logische route en planning is. Alleen Brooklyn Botanic Garden ligt een beetje uit de richting, verder kun je het meeste vrij snel doen denk ik. Voor het Vrijheidsbeeld te gaan moet je wat tijd uittrekken als je echt naar dat eiland wil (en s ochtends gaan om rijen te vermijden!), anders zou je ook de Staten Island Ferry kunnen nemen. En het Natural History Museum bezoeken kost ook tijd (want groot), maar dat geldt eigenlijk voor musea in het algemeen. En wandelen over Brooklyn Bridge omdat dat best een grote afstand is. Oja en als het lukt (ik weet niet wanneer je aankomt) is Smorgasburg op zaterdag denk ik handiger omdat het dan veel dichter bij Manhattan is. Maar op zondag zou je het weer kunnen combineren met Brooklyn Botanic Garden. Het zijn iig allemaal leuke dingen op je planning dus je gaat het ongetwijfeld te gek vinden! :-)

    1. Ah dankjewel voor je uitgebreide reactie Linda! Fijne tips. We komen zaterdag rond 11.45 aan op het vliegveld maar moeten dan nog naar het hotel zien te komen, dus ik weet niet of het haalbaar is om dan Smorgasburg nog te doen. Goede tip om het te combineren met Brooklyn Botanic Garden. Ik ben benieuwd hoe ik het ga vinden!

  2. Aaah je gaat al bijna! Gaaf hoor! Je hebt echt zoooo veel plannen hihi, dat worden drukke dagen. Maar hey, wat wil je dan als je in New York bent? Dan moet je gewoon álles zien! Ik zou eigenlijk niet weten wat je allemaal nog meer kan bezoeken daar haha. Heb mij nog nooit heel erg in New York verdiept, maar volgens mij heb jij wel genoeg te doen daar als ik je lijstje zie. Veel plezier alvast en geniet er van! :D

    1. Hahhaha inderdaad, ik wil altijd véél te veel in een dag proppen. Echt no way dat ik stil ga zitten als ik in New York ben. Komt goed, dankjewel! :)

  3. Dat moet je wel lukken hoor! Als je het een en ander goed plant gaat het vast goed komen en kun je alles zien wat je wilt. Dat denk je nu tenminste, ik weet zeker dat je nog een keer terug wilt voor de rest haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *