Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Bloggen Reisbloggen Reizen

Reisblogs | mijn 10 favorieten van dit moment

Natuur
Hoewel ik de laatste tijd niet zoveel tijd meer heb voor het lezen van blogs, heb ik wel wat leuke nieuwe blogjes ontdekt die ik graag met jullie wil delen. Vandaag: de 10 favoriete reisblogs.

Wat is belangrijk bij een reisblog?

Ik ben redelijk selectief betreft de blogs die ik volg. Vooral bij reisblogs zijn er bepaalde dingen die me heel er aanspreken of juist afschrikken. Zo vind ik het heel belangrijk dat ik een ‘klik’ voel met de blogger. Er zijn reisbloggers die de tofste reizen maken en daar de mooiste foto’s van schieten, maar waarbij het hele reisgebeuren me een enorme ver-van-mijn-bed-show lijkt. Terwijl ik met andere bloggers die net zulke mooie reizen maken, wel een soort verbondenheid voel. Dat vind ik erg belangrijk. Ik lees dan ook liever blogs die door één (of hooguit twee) mensen onderhouden wordt, dan grote blogs waar een heel team achter zit. Daarnaast ben ik nogal kieskeurig wat betreft de vormgeving van een blog. Voor mij is het vooral belangrijk dat deze overzichtelijk is, dus niet teveel poespas eromheen heeft. Aan de andere kant sla ik blogs met een hele simpele vormgeving, saai lettertype en onduidelijke foto’s heel snel over. Mooie foto’s zijn voor mij toch wel essentieel voor een goede reisblog.

Mijn 10 favoriete reisblogs

Dan is het nu tijd om mijn tien favoriete reisblogs met jullie te delen. Een aantal van deze blogs volg ik al een tijdje, andere pas recentelijk maar het zijn stuk voor stuk blogs waar ik graag en regelmatig terugkeer. Waarom dat zo is, vertel ik je natuurlijk ook graag.

whatabouther
De blog van Laura is ongetwijfeld de nummer 1!  Ik vind haar blog heerlijk: de prachtige foto’s, mooie teksten en fijne persoonlijkheid van Laura zorgen er echt voor dat ik dagelijks even een kijkje neem of er al iets nieuws online is gekomen. Ze is zo’n blogger die mij met elk artikel weet te inspireren en interesseren, ook al gaat het over een onderwerp waar ik helemaal niks mee heb.

Explorista
Ik volg de blog van Milou al een tijdje maar Explorista is de laatste tijd flink veranderd. Zelf weet ik nog niet zo goed wat ik daar van vind (eigenlijk vond ik de blog al heel goed hoe hij was) maar ik begrijp wel heel goed waarom ze hiervoor heeft gekozen. Ik durf wel te zeggen dat ik deze blog echt heb zien groeien van een klein reisblogje tot een grote blog waar meerdere mensen aan werken en dat vind ik heel leuk om te zien. Inspirerend en hoopgevend, vooral. Wat me zo aanspreekt aan deze blog, is de grappige en fijne schrijfstijl en de praktische artikelen. Hier kom ik soms echt terug om iets terug te zoeken maar je kan er tegelijkertijd een hoop inspiratie opdoen voor leuke reisjes binnen én buiten Europa.

Go live go travel
Ik ben een klein beetje jaloers op de vormgeving van deze blog: heel stijlvol, overzichtelijk en toch praktisch. Dit is een blog die ik nog niet zo heel erg lang volg maar die erg prettig is om te lezen. Ook wanneer ik even niks te doen heb ga ik hier graag heen en klik ik wat willekeurige artikeltjes aan. Vooral leuk omdat Esther vaak nét iets andere bestemmingen uitkiest dan veel andere reisbloggers.

Expeditie Aardbol
Een reisblog zoals ik zelf graag zou willen hebben: ongecompliceerd, mooie foto’s en fijne woorden die er geen doekjes om winden. Ik vind het leuk om willekeurige artikeltjes aan te klikken waarin ik tien tips lees over restaurantjes in stad X, waar ik waarschijnlijk de komende paar jaar niet ga komen, simpelweg alleen omdat alles zo leuk beschreven wordt door Stéphanie. En vanwege de prachtige foto’s.

Citytrips & Tips
Een iets andere blog in dit rijtje. Ik vind Citytriptips zelf een iets minder persoonlijke indruk maken, wat ik een beetje jammer vind, maar deze blog biedt wel heel veel duidelijke antwoorden op alledaagse (reis)vragen. Wat ik daarnaast leuk vind, is dat er redelijk wat aandacht is voor reisjes en dagtripjes binnen Nederland. Daardoor is deze blog wel weer iets toegankelijker voor mensen die niet veel kunnen reizen.

Your future postcard
Een blog met redelijk wat persoonlijke inbreng van de blogster en dat vind ik eigenlijk wel heel leuk. Hoewel ik blogs volg met mooiere foto’s, vind ik de reisverhalen van Chantal altijd erg leuk om te lezen. En hé, wie gaat hier nou iets zeggen over foto’s? ;) Wat mij iets minder aanspreekt, zijn de artikelen over yoga, maar dat is puur omdat ik daar zelf niet zo in geïnteresseerd ben.

Reismeisje
Eén van de bekendste Nederlandse reisblogs en dus vast al wel bekend bij jou al je hierin geïnteresseerd bent, maar ik wil hem toch even delen. Het fijne aan Reismeisje is dat er consequent nieuwe artikelen online komen. Dat lijkt misschien redelijk vanzelfsprekend, maar is bij veel -ook grote- bloggers vaak niet zo. Ik volg deze blog al sinds een paar maanden op de voet, aangezien de blogster bezig is met een ontzettend gave wereldreis! Dat vind ik natuurlijk ontzettend tof om allemaal bij te houden, maar ook de artikelen met een persoonlijke noot en de handige tips en tricks vind ik erg fijn aan deze website. Verbeterpuntje: de artikelen mogen van mij af en toe wel iets langer zijn (ik lees zo snel!).

Travel by San
Een andere redelijk bekende reisblog is die van Sandra. Wat ik zo fijn aan deze blog vind, is dat ik me echt kan identificeren met de blogster. Ze is altijd oprecht en eerlijk (op een prettige manier) en durft zich kwetsbaar op te stellen. Dat vind ik prettiger dan sommige bloggers die alsmaar aangeven dat zo zó’n daredevil zijn en dat ze zich nooit ergens zorgen over maken. Bovenal maakt Sandra gewoon jaloersmakend mooie reizen die ze heel mooi vastlegt. Aanradertje.

Reisdoc
Reisdoc focust zich niet op echte budgetaccomodaties (zoals veel andere reisblogs wel doen) en dat vind ik eigenlijk wel heel prettig om te lezen. Eerlijk is eerlijk: ik ben zelf ook wel een klein beetje een luxepaardje als ik op vakantie ga. Wat ik leuk vind aan Reisdoc, zijn de uitgebreide artikelen. Chantal schrijf op een hele prettige manier waardoor ik bijna echt het gevoel krijg dat ik mee was op reis (bijna, hè!). Bovendien maakt ze prachtige foto’s.

Wat zij zegt
Ik heb deze blog pas recentelijk ontdekt, maar ik ben nu al fan. Hoewel de schrijfster achter deze blog iets ouder is dan ik (twaalf jaar om precies te zijn), vind ik haar schrijfstijl ontzettend grappig en inspirerend. Bovendien is deze blog een fijne combinatie tussen reisverhalen, mooie foto’s én praktische (blog)tips. Er wordt dus niet alleen maar met mooie woorden en foto’s gestrooid, maar zelfs als je niet zo into reizen bent, vind je hier vast nog wel iets wat je wél interessant vindt.

Ik ben erg benieuwd of jij ook geïnteresseerd  bent in het volgen van reisblogs en of je nog leuke aanraders hebt!

9 Comment

  1. Leuk lijstje :)

    Ik heb er eigenlijk nooit zo over na gedacht waarom ik bepaalde blogs vaak lees. Mooie foto’s vind ik belangrijk en het helpt ook wel als ik de blogger persoonlijk ken/heb ontmoet.

    Leeftijd vind ik totaal niet belangrijk.

    1. Snap ik wel ja, dat je het leuk vindt om een blog te lezen als je de persoon achter de blog kent. Ik ken nog niet zoveel bloggers ‘in het echt’ maar misschien komt dat nog. Dankjewel voor je reactie! :)

  2. What About Her vind ik ook een heel toffe reisblog! Ik ken uit dit rijtje alleen Citytrips&Tips en Your Future Postcard niet. De rest wel en die volg ik toevallig ook allemaal! Inderdaad hele leuke blogs om reisinspiratie op te doen en veel te mooie foto’s te bekijken. :)

    1. Grappig dat jij ook veel van deze blogs volgt! Ik vind het ook heerlijk om achter elkaar door artikeltjes te scrollen en foto’s te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *