Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Bestemmingen Europa Nederland Rotterdam

De Rotterdamse Markthal in 8 beelden

Markthal in Rotterdam

Afgelopen weekend bracht ik weer eens een bezoekje aan de Markthal in Rotterdam. Hoewel ik nu al meer dan een jaar hier woon, kom ik daar namelijk niet zo vaak. Zo gek vind ik dat overigens niet. Zodra je ergens dicht in de buurt woont, wordt iets al snel ‘heel normaal’ en bovendien ben ik niet zo vaak in het centrum van Rotterdam te vinden. Dat maakt het extra leuk als ik eens in de zoveel tijd weer eens in de metro stap om hier een middagje te spenderen. Deze keer nam ik mijn camera mee en legde ik de Markthal vast.

Must visit?

De eerste keer dat ik de Rotterdamse Markthal bezocht, was ik eerlijk gezegd weinig onder de indruk. Net als veel mensen had ik het een stuk groter verwacht en was het vooral veel te druk naar mijn mening. Dat is nog steeds zo. Zeker als je de Markthal in het weekend bezoekt, is het soms schuifelen om vooruit te komen. Desondanks is het bij de eettentjes vaak rustiger en hoef je niet heel lang te wachten tot je aan de beurt bent. Het is het sfeertje dat me aanspreekt: de kleurtjes, geurtjes en bedrijvigheid. Toch weet ik niet of ik dit als een must visit zou bestempelen. Leuk om te bezoeken als je toch in Rotterdam bent, maar geen reden om speciaal voor naar deze stad te komen.

Niet zo fotogeniek

Eigelijk zou ik willen zeggen dat ik de Markthal in Rotterdam niet zo fotogeniek vind, maar dat is niet waar. De verschillende eettentjes, kleurrijke accessoires en vele mensen maken het juist een plaats die zich goed op de foto laat zetten. Je moet hier als fotograaf dan echter wél de juiste skills en het geduld voor hebben (ik weet niet wat van de twee bij mij in grootse mate ontbreekt – maar er valt in elk geval nog een hoop te leren). Desondanks heb ik mijn best gedaan en wat leuke foto’s vastgelegd. Wat gezellige overzichtsbeelden, foto’s van het prachtige plafond én van mijn favoriete kraampje: de snoepstal!

Markthal in Rotterdam markthal-1 markthal-5 markthal-2 markthal-3 markthal-8-goedmarkthal-7-goed

Ben jij wel eens bij de Markthal in Rotterdam geweest? Zo ja, vind jij het de moeite waard?

6 Comment

  1. Ja, ik ben er weleens geweest! Dit was toen de markthal net geopend was. Giga druk natuurlijk maar van mensen om me heen hoor ik dat dat nog steeds het geval is. Het is leuk al die kleurrijke tentjes bij elkaar maar daar hangt ook wel een prijskaartje aan.
    Maar super om er een keer te struinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *