Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Hebbedingetjes Reizen

Hebbedingetjes | De scratch map

Scratch map afb1

Op zoek naar een mooi én persoonlijk stukje decoratie voor aan de muur? Het kan heel lastig zijn om het juiste schilderij te vinden, weet ik uit ervaring. Vooral als je iets wilt dat nog een beetje origineel is en waarvoor je niet één van je organen hoeft te verkopen om het aan te kunnen schaffen. Tot ik op verschillende websites de scratch map voorbij zag komen: een wereldkaart waarop je de landen die je bezocht hebt, weg kunt krassen. Een heel betaalbare én persoonlijke accessoire voor aan de muur en bovendien heel erg geschikt als je het leuk vindt om bij te houden waar je allemaal geweest bent. Bij mijn scratch map kun je de landen die je bezocht hebt simpel uitkrassen met een muntje. Je krijgt dan een leuke afbeelding te zien die toepasselijk is voor dat land.

Toegegeven: het ziet er nog een béétje triest uit nu met al die grijze ruimtes, maar zeker voor mensen die regelmatig reizen is dit natuurlijk een hartstikke leuke manier om je eraan te herinneren waar je allemaal geweest bent. De reden dat de onze nog een beetje leeg is, is vooral dat het vriendje de regel bedacht heeft dat we alleen landen open krassen waar we samen zijn geweest. En dan mag ik al die zomervakanties als kind niet meerekenen en houdt het helaas al snel op. Aan de andere kant: als we binnenkort naar New York gaan, mogen we ineens een heel groot oppervlak openmaken dus ziet onze scratch map er ineens een stuk gekleurder uit.

Scrach map afb2

Ik bestelde mijn scratch map zelf via de webshop van ikwilmeerreizen voor €25,00. Daarna wordt hij netjes thuisbezorgd in een koker waardoor hij niet beschadigd raakt. Uiteraard komen er nog wel wat verzendkosten bij kijken: €2,95. Overigens vind je in dezelfde webshop deze scratch map ook in twee andere varianten: eentje waar je op kunt schrijven (en dat vervolgens ook weer makkelijk weg kunt halen; makkelijk als je een route voor een lange reis door meerdere landen aan het uitstippelen bent bijvoorbeeld) en een kaart die alle surfhotspots aangeeft (niet zo geschikt voor mij). Neem zeker even een kijkje!

Zou jij het leuk vinden om een scratch map op te hangen in huis?

7 Comment

    1. Ja ze hebben het niet onderverdeeld in verschillende staten dus dan kan je idd het hele vakje wegkrassen. Anders krijg je zo’n halve afbeelding te zien, haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *