Azië,  Japan

Kanazawa | De grootste verrassing van Japan

Tijdens onze rondreis door Japan verbleven we twee nachten in Kanazawa. Voor mij een grotendeels onbekende stad waarvan ik niet goed wist wat ik moest verwachten. Toen we aan het eind van de middag de Shinkansen vanuit Tokio richting Kanazawa namen, waren we dan ook lichtelijk teleurgesteld bij aankomst. Het was rond 19:00 uur donker en uitgestorven en onze verwoede pogingen om ‘een centrum’ te vinden, liepen op niks uit. We besloten dan ook om bij het ene winkelcentrum dat nog open was snel een hapje te eten en vroeg naar bed te gaan. De volgende dag bleken mijn zorgen helemaal voor niks geweest te zijn. Kanazawa is leuk en verrassend, mits je je niet instelt op druktes en lange avonden zoals in Tokio. Vandaag neem ik je mee langs de vijf leukste bezienswaardigheden in Kanazawa!

De Kanazawa markt

Wie mij een beetje kent, weet dat ik dol ben op buitenlandse markten. De drukte, hectiek en verschillende kleuren en geuren zorgen ervoor dat ik probeer overal waar ik kom een markt te bezoeken. Die van Kanazawa, Omicho Market, is niet heel groot, maar je kan je er zeker een tijdje vermaken. Men verkoopt hier vooral voedingswaren, maar je ziet ook bloemen, kleding en decoratie voorbijkomen. ’s Avonds wordt alles keurig opgeruimd en afgedekt en is er van de levendigheid nog maar weinig over. Wij lopen nét op tijd een sushitentje binnen waar we genieten van de verste gerechtjes. Net op tijd zeg ik, want om 19:00 uur houden ook de restaurantjes het hier voor gezien.

De Geisha Wijk

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kanazawa is het Higashi Geisha District. Dagelijks stoppen er bussen vol toeristen -voornamelijk Japanners- die hopen hier een echte geisha te zien. Ons is dat helaas niet gelukt, maar de wijk is op zichzelf al leuk genoeg om doorheen te wandelen. Naarmate je de drukke straatjes rondom het centrum van de wijk verlaat ben je vaak genoeg de enige in de straat en kun je volop genieten van de schattige huisjes, Japanse geuren en alledaagse straatbeelden. Wil je overigens echt heel graag een geisha spotten, heb je daar ’s avonds meer kans op. Af en toe worden in plaatselijke restaurants en theehuizen ook shows gegeven.

Het kasteel van Kanazawa

Dé bezienswaardigheid van Kanazawa, als je de reisgidsen en het internet moet geloven, is het Kanazawa Castle. Eeuwen geleden was dit één van de grootste én belangrijkste kastelen van Japan. Helaas is het kasteel meerdere malen compleet verwoest en is de poort het enige nog originele onderdeel. Hoewel wij het kasteel, om eerder genoemde reden, niet binnen zijn gegaan, zijn de prachtige kasteeltuinen alleen al een reden om een bezoekje te brengen aan het kasteel van Kanazawa.

Kenrokuen Garden

Kenrokuen Garden is één van de grootste tuinen in Japan en bevindt zich direct naast het Kasteel van Kanazawa. Al in 1676 werd deze tuin aangelegd en het is een bezoekje meer dan waard.  Je vindt er mooie watertjes met fotogenieke bruggen, theehuizen en heel veel mooie planten en bloemen. De snack die je hierboven ziet is dango: een deegballetje dat gemaakt is van rijstbloem en  wordt  overgoten met verschillende sausje. Wij hadden een zoete variant met stroop en dit is één van de lekkerste snacks die ik in Japan gegeten heb.  Voor de Kenrokuen Garden betaal je wel entree: 310 yen (zo’n €2,40) per persoon. Al met al kan je je hier gerust een uurtje of twee vermaken.

Samoerai huisjes

In de top 3 aanraders van Kanazawa staat zonder twijfel het bezoeken van het Samurai District. Dit is een wijk waar vroeger veel samoerai’s woonden. Sommige huisjes zijn open voor publiek. Je kunt hierin rondlopen om te zien hoe de samoerai’s vroeger leefden – heel tof om te zien! De meeste huisjes zijn gratis, voor enkele moet je een kleine toegangsprijs betalen. Op de foto hierboven zie je het bekendste Samoerai huis: Nomura-Ke. Hier vind je ook wat oude attributen uit het samoerai tijdperk én dit huisje beschikt over een enorm mooie tuin.

Zo kom je in Kanazawa:

Kanazawa is per trein goed te bereiken vanuit bijvoorbeeld Tokio en Kyoto. Wij namen de Shinkansen vanuit Tokio en waren binnen ongeveer 3 uur in Kanazawa. Treinen rijden regelmatig en je kunt zowel reserveren als op goed geluk de trein instappen. Onderweg is eten en drinken verkrijgbaar.

Bekijk hier al mijn reisverhalen over Japan.

One Comment

  • Carlo

    Hi Nienke,

    Ik weet niet waar je precies sliep in Kanazawa, maar het zit daar vol met bars, restaurants etc. Deze zijn allemaal tot laat open. Er zijn zelfs meerdere clubs in het centrum. Het is ook gewoon een stad waar 500.000 mensen wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *