Azië,  Vietnam

De oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam in beeld | Hue

Tijdens onze reis door Vietnam gingen we met de nachttrein van Hanoi naar Hue om vervolgens door te reizen naar Hoi An. De meningen over Hue zijn verdeeld. De één vindt het een absolute must visit dankzij de roemrijke geschiedenis, voor de ander is Hue een plaats die je best over kunt slaan. Zelf zit ik er tussenin en vind ik Hue vooral een prettige tussenstop als je van Noord naar Zuid (of andersom) reist. Een stad met interessante bezienswaardigheden, maar die ik niet noodzakelijk nog eens hoef te bezoeken of aan zou raden aan anderen. Wél de moeite waard om de belangrijkste bezienswaardigheden op een rijtje te zetten, dus dat is dan ook wat ik hier ga doen.

De verboden stad

De grootste trekpleister van Hue is de Verboden Stad. Hier vind je het oude keizerlijke paleis, verschillende tempels en paviljoens. Mocht je erg geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur kun je je hier uren vermaken, maar voor mij was een uurtje of twee wel genoeg. Het complex is enorm en bestaat zowel uit buiten- als binnengedeeltes. Neem absoluut genoeg water mee want er is weinig schaduw. Op het moment zijn ze wel bezig een groot deel van de gebouwen te renoveren.

 Dong Ba Market

In het centrum van Hue vind je de Dong Ba Market: een grote markt waar je vooral veel voedingsproducten kunt kopen maar ook terecht uknt voor souvenirs en andere kleinigheden. De markt bestaat uit een grote overdekte hal en wat gangetjes daaromheen. Ik ben zelf dol op markten en al bezocht ik liever die in Hanoi, is een bezoekje aan de Dong Ba Market absoluut de moeite waard.

Een boottochtje over de Parfum rivier

Neem zeker de tijd om met een ‘drakenbootje’ de Parfumrivier te trotseren. Ook kun je de boot als vervoersmiddel gebruiken om bijvoorbeeld de Thien Mu Pagode (zie hieronder) te bereiken. Wij deden dat lopend en dat is best een afstandje.

Wandelen langs de Verboden Stad

Wandelen is altijd een goed idee! Zoals je hierboven leest, besloten wij vanaf ons hotel richting de Thien Mu Pagode te lopen en was dat een beetje teveel van het goede, maar je komt wel altijd de mooiste dingen tegen zoals deze wilde waterbuffels.

Thien Mu Pagode

De Thien Mu Pagode ligt een beetje buiten het centrum van Hue maar is wel een bezoekje waard. Toegang is gratis en voor je bezoek kun je ongeveer een uurtje uitrekken. Op het complex vind je onder meer, hoe verrassend, de pagode maar zijn ook wat tuinen waar je rond kunt wandelen en waar je de monniken ziet studeren of ontspannen.

De ‘boulevard’ van Hue

Wat mij betreft het leukste gedeelte van Hue: de boulevard. Op het pad langs de Parfum rivier is overdag weinig te beleven maar ’s avonds gaan de kleine winkeltjes open, kun je lekker eten bij één van de restaurantjes of genieten van de straatartiesten. Op en top een vakantiesfeertje maar er zijn alsnog veel locals te vinden. Ik had hier overigens één van de lekkerste maaltijden in Vietnam. We lieten ons adviseren door de vriendelijke serveerster en kregen allerlei kleine hapjes op tafel. Ga ik nog een artikeltje over schrijven!

Ben jij weleens in Hue geweest? Zou je erheen gaan?

Bekijk hier al mijn reisverhalen over Vietnam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *