Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Interieur

My home make-over part 1 | Een eigen werkplekje

Als je mij volgt, weet je dat wij ongeveer een halfjaar geleden een eigen huis hebben gekocht. Een heel fijn rijtjeshuis met alles erop en eraan waar we met veel plezier wonen. Omdat de verhuizing nogal snel moest plaatsvinden en het budget niet eindeloos was omdat we in die periode ook nog gingen trouwen, hebben we voor de verhuizing alleen alle muren voorzien van een nieuwe lik verf en zijn we snel in het huisje getrokken. We kochten wat nieuwe meubels en richtten vooral de woonkamer gezellig in, maar daar bleef het wel bij. Nu het eindelijk wat rustiger is, hebben we dan ook alle tijd om elke kamer helemaal naar onze wens te maken. En daarom roep ik deze nieuwe categorie in het leven: my home make-over!

Wat ik heel graag wilde en waar weinig ruimte voor was in ons vorige huisje, was een plekje om te werken in huis. Als ik voorheen blogte of freelance opdrachten deed, zat ik altijd op de bank of aan de keukentafel en hoewel dat heel gezellig was, werkte het wel een stuk minder efficiënt. In het huis waarin we nu wonen, hebben we twee extra slaapkamers en dus kon mijn wens worden uitgevoerd! Een van de extra kamers is uitgeroepen tot klein thuiskantoortje. Vandaag laat ik je zien hoe mijn werkplekje eruit ziet. De rest van het kantoortje is nog niet helemaal naar wens, dus dat komt later voorbij!

Dit is een overzicht van mijn werkplekje. Lekker licht, daar houd ik van. Enkele weken geleden besloten we impulsief een nieuwe eettafel te kopen. Deze witte tafel was heel fijn, lekker groot (want uitschuifbaar) en licht, maar paste niet meer zo goed bij de sfeer die we in de woon-/eetkamer voor ogen hadden. Al snel besloot ik dat onze oude eettafel dan wel als mijn nieuwe bureau mocht gaan fungeren. Een tikkeltje groot wel, maar dat vind ik helemaal niet erg want zo heb ik lekker de ruimte.

Toen ik van wereldkaarten.nl de vraag kreeg of ik een mooie kaart wilde uitzoeken, hoefde ik niet lang na te denken. Boven de eettafel hadden we al een hele mooie wereldkaart hangen (die zie je later nog wel voorbij komen) maar ik wist direct waar het nieuwe exemplaar zou komen te hangen: op mijn kantoortje natuurlijk. De keuze was nogal lastig want het aanbod is enorm. In deze webshop hebben ze ongelooflijk veel verschillende wereldkaarten op allerlei materialen. Ik koos voor anders dan anders en ging voor de variant op kurk. Vind ik heel leuk omdat je er lekker creatief mee kunt zijn. Hoewel de kaart nu misschien nog leeg oogt, lijkt het me heel leuk om hier foto’s, lijstjes en ideeën op vast te prikken. Daar zie je vast nog wel eens een update van voorbij komen! In de webshop hebben ze trouwens ook enorm gaaf wereldkaartbehang (hóe tof is dit bijvoorbeeld op de slaapkamer) en wereldkaarten in groot formaat (die ook als behang kunnen fungeren).

Deze leuke accessoires kocht ik afgelopen vrijdag bij Karwei. De laatste tijd gaat mijn interesse steeds meer uit naar goud, (donker)groen en donkerblauw en ik kon deze dingen dan ook niet laten staan. Ik weet nog niet of ik ze op mijn kantoortje ga houden, want vind ze stiekem ook véél te leuk om niet beneden weg te zetten, maar voor nu hebben ze hier een prima plekje! De leuke brillenkoker komt ook van wereldkaarten.nl.

Ik ben heel blij met mijn eigen plekje om te werken in huis! Er zullen vast nog wat dingen veranderd worden (ik zoek bijvoorbeeld nog leuke planten en een bureaulampje) maar ik ben al goed op weg.

Deze blog is geschreven in samenwerking met wereldkaarten.nl.

 

1 Comment

  1. Super! Wat een fijne werkruimte is dat geworden en wat een leuke kaart boven je bureau. Ik weet zeker dat er nog heel wat landen met een groene punaise bijkomen.😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *