Foods & drinks,  Nederland

Baker & Moore Rotterdam | Must eat

Baker & Moore Rotterdam
Met Moederdag vind ik het altijd leuk om mijn moeder een dagje mee uit te nemen. Daar hoort natuurlijk ook lekker eten bij en aangezien ik nog steeds probeer af te vallen, zocht ik naar gezonde plekjes in ‘mijn’ stad: Rotterdam. Al snel kwam ik via het internet uit op Baker & Moore, dat midden in het centrum gelegen is en een groot aanbod aan gluten-, lactose- en suikervrije lekkernijen aanbiedt. Ik reserveerde een Healthy Raw Tea en vandaag vertel ik je wat ik ervan vond.

Ik dacht dat het op Tweede Pinksterdag niet zo druk zou zijn bij zo’n willekeurig lunchtentje, maar dat had ik fout gedacht. Er heerste een gezellige drukte, maar dat was ook niet zo gek aangezien de Roparun deze dag in Rotterdam was. Totaal niet bij stilgestaan, maar het is natuurlijk ook veel gezelliger om met meerdere mensen ergens te zitten dan dat je alleen bent. Ten eerste: wat ziet Baker & Moore er ontzettend gezellig en sfeervol uit. Dat is waar ik van houd: geen strakke en cleane inrichting, maar mooie natuurlijke materialen, toffe decoratie en leuke details. Wij mochten plaatsnemen aan een tafeltje aan het raam waardoor we goed de hele zaak in het vizier hadden én lekker naar buiten konden staren, waar overigens ook het terras helemaal bezet was. Tot zover stond dit leuke tentje al met 1-0 voor bij mij.
Thee
Geen high tea zonder thee natuurlijk. We kregen zes verschillende smaakjes op tafel, allemaal in leuke doosjes met het logo van Baker & Moore erop. Voor ieder wat wils dus, al hadden er voor een echte theeleut als ik nog wel wat meer bijzondere smaakjes bij mogen zitten.
Etagere
En toen: het eten! We kregen deze prachtige etagère op tafel en kregen goede en duidelijke uitleg van wat er allemaal op lag. Dat ga ik zo dadelijk ook aan jullie proberen te vertellen. Op zich vind ik het altijd leuk als je bij een high tea al het eten in verschillende gangen opgediend krijgt (eerst hartig en daarna zoet bijvoorbeeld) maar hier serveren ze alles in één keer. Heeft ook weer z’n voordeel, want zo kan je beginnen met wat jij het lekkerst vindt. Bij deze lekkere hapjes kregen we ook nog een verse slowjuice van onder andere paprika en sinaasappelsap. Niet mijn ding, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen dit wel erg lekker vinden. Ik ben nou eenmaal een moeilijke drinker. ;)
Broodjes
De hartige hapjes bestonden uit twee stukken glutenvrij brood per persoon, waarvan het ene besmeerd was met zelfgemaakte hummus en het andere met verse roomkaas. Laten dat nou net twee van mijn favoriete smeerseltjes zijn, dus hier maak je mij erg gelukkig mee.
hapjes
Op de middelste verdieping van de etagère lagen verschillende raw bites. Ik weet niet meer precies waar deze van waren gemaakt, maar dat ze lekker waren (en zwaar op de maag lagen), kun je wel zeggen. In het midden zie je in elk geval een gezond bounty-hapje; met kokos dus. Rechts en helaas niet scherp op de foto zie je mijn favoriet: salted caramel. De overige bites hadden een fruitlaagje, wat voor de verfrissing wel even lekker was. Hoewel ze maar klein zijn, waren deze dingen enorm machtig. Je moet er van houden, maar ik vind het heerlijk.
bonbons
Bovenop de etagère lagen nog wat kleine hapjes, waaronder twee heerlijke plakjes bananenbrood. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik daar dol op ben en deze variant was nog lekkerder dan het bananenbrood dat ik thuis vaak maak. De bonbons waren, net als de bites, erg machtig maar wel allemaal heel lekker en onderscheidend van smaak. Hoewel de structuur in veel gevallen hetzelfde was (een dikke plakkerige substantie) waren de smaken dat zeker niet.

In eerste instantie leek de high tea mij een beetje weinig (tja, ik houd nou eenmaal van -veel- eten) maar dat was een enorm misverstand. We hebben echt niet alle hapjes opgegeten omdat alles zo vullend was. Ik wilde natuurlijk wel alles proeven en daarom heb ik van sommige dingen de helft opgegeten en de andere helft laten liggen. Ben je intolerant voor bepaalde voedingsstoffen, probeer je suikervrij te leven of vind je het gewoon leuk om eens iets anders te proberen? Ga dan zeker eens voor de Healty Raw Tea bij dit superleuke tentje. Je vindt Baker & Moore in Rotterdam aan de Westblaak 147.  Naast deze gezonde variant van de high tea, hebben ze ook een Special High Tea in de aanbieding, die ongetwijfeld minstens zo lekker is. Reserveren voor de high tea’s is verplicht en je kunt elke dag voor een heerlijke high tea à €19,99 per persoon terecht om 15.00 uur!

Bekijk hier al mijn hotspots.

3 Comments

  • Manita

    Het was een bijzondere high tea maar zeker voor herhaling vatbaar. Heel erg lekker en erg vullend.
    Zeker de bonbons en bites waren speciaal . Hier was veel met noten, vijgen en dadels gemaakt.

  • Sandra

    Wow, dit ziet er zó lekker en verzorgd uit allemaal! Echt allemaal bijzondere dingetjes. Extra leuk! Het ziet er allemaal inderdaad ook wel machtig uit, maar wel lekker. Wel jammer dat er maar zes smaakjes thee waren, maar alsnog is er toch nog wel keuze gelukkig. :)
    Voor mij is het allemaal niks, maar ben wel benieuwd naar de broodjes die ze daar hebben. Ga even op de menukaart kijken op de website! Nieuwe lunchtentjes ontdekken is altijd leuk, hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *