Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Overige Persoonlijk

Happy 2017 | Een persoonlijke terug- en vooruitblik


Happy 2017! Ik hoor bij dat groepje mensen waarvoor de start van een nieuw jaar letterlijk als een nieuw begin voelt. Ik houd me fanatiek bezig met het stellen van doelen voor het komende jaar en baal na een paar dagen altijd verschrikkelijk als die al gedoemd zijn om te mislukken. Deze keer is het echter anders. Gevoelsmatig is er een knop in mijn hoofd omgegaan en het ‘kiezen voor mezelf’ geactiveerd. 2017 is het jaar waarin ‘het’ allemaal moet gebeuren, al klinkt dat wel als een erg hoge druk op een simpel jaartal. Vandaag neem ik je mee in een terugblik op het afgelopen jaar en deel ik een aantal van mijn goede voornemens met je.

2016 | Een jaar van ups en downs

Terugkijken op 2016 doe ik met gemengde gevoelens. Het is lastig te omschrijven waar dat precies vandaan komt – soms is het gewoon een gevoel dat in je zit en niet heel goed te verklaren valt. In het begin van 2016 zat ik niet goed in mijn vel. Ik was niet blij met mijn werk maar had ook niet het lef voor iets anders te gaan. Uiteindelijk tóch de stap genomen en wat was ik daar blij mee. Ondanks de lange reistijd (minstens 2,5 uur in de auto per dag gaat je niet in de koude kleren zitten) had ik écht een hele leuke baan gevonden en zat ik helemaal op mijn plek. Des te groter was de klap toen ik in oktober te horen kreeg dat mijn contract na een halfjaar niet verlengd kon worden. Een onzekere periode van het zoeken naar een nieuwe baan brak aan en het duurde me allemaal wat langer dan ik hoopte en verwachtte. Op de valreep is het echter toch gelukt en werk ik sinds drie weken een stuk dichter bij huis. Mijn droombaan? Nee, maar wel een mooie uitvalbasis om verdere mogelijkheden te ontdekken.

Qua reizen was 2016 een mooi jaar. Ik ging niet één maar twee keer buiten Europa op reis. In mei waren we voor een aantal dagen in New York en in augustus probeerden we in twee weken Vietnam te ontdekken. Daar bleef het niet bij. Ik heb hele fijne herinneringen aan een weekendje in Gent, fijne uitjes in eigen land en op de valreep een minicruise naar winters Londen (blogs volgen snel!).

2016 was ook het jaar dat ik ten huwelijk werd gevraagd, ik mijn eerste tatoeage liet zetten en dat we onze nieuwe vriendinnetjes Sushi en Maki in huis namen. Het jaar waarin ik besloot dat ik in een bepaalde niche wilden bloggen en dat ik er weer voor koos juist meer persoonlijke artikelen online te zetten. Ik ging regelmatig heerlijk uit eten, leerde de basis van Photoshop van mijn vriend, dook vaker de keuken in om fijne receptjes samen te stellen en had mijn eerste blogsamenwerkingen. Toch was dit ook het jaar van veel te veel piekeren, onzekerheden en neerslachtigheid. Soms lijkt het niet op te houden maar dan houd ik me maar voor dat iedereen er last van heeft en dat ik op één of andere manier moet accepteren dat het bij me hoort. Aan de andere kant heb ik bewust die spreekwoordelijke knop, waar ik het eerder al over had, omgezet. 2017 wordt míjn jaar!

2017 | Het jaar van kiezen voor mezelf

Mijn lijstje met goede voornemens voor dit jaar is aardig lang geworden. Van simpele gewoontes die ik in wil bouwen tot gedachten waaraan ik mezelf wil herinneren – ik schreef het allemaal op. Niet allemaal dingen die ik op mijn blog wil – en kan- delen, maar ik heb er natuurlijk wel wat dingen uitgepikt. 2017 wordt het jaar waarin ik onder andere:

… weer minstens één reis buiten Europa wil maken
Ik heb de reiskriebels enorm te pakken en hoewel ik het liefst op een verre wereldreis zou vertrekken is het iets realistischer om voor één reis buiten Europa te gaan. Waar we de laatste twee jaar erg graag richting Azië wilden, lonkt het nu heel erg om naar de Verenigde Staten te vliegen, daar een auto te huren en een roadtrip te maken. Waarschijnlijk gaat dat dus ook onze huwelijksreis worden! Ook zijn er nog wat steden buiten Europa die ik erg graag wil bezoeken, waarvan Marrakesh bovenaan staat.

… in minstens 15 verschillende hotels wil overnachten
Ik ben dol op hotelovernachtingen. De heerlijke zachte dekens, schone badkamers en fijne ontbijtjes – ik zou het niet erg vinden om wekelijks in een hotel te overnachten. Vandaar ook mijn doel om in 2017 in minstens 15 verschillende hotels te overnachten. Dat betekent ook minstens 15 hotelreviews op mijn blog!

… twee Europese steden wil bezoeken waar ik niet eerder was
Spreekt voor zich! Er zijn zoveel steden in Europa waar ik nog nooit geweest ben. Boedapest, Stockholm, Berlijn, Dublin, Lissabon, Wenen, Warschau. Maar buiten de Europese hoofdsteden staan er nog heel veel andere bestemmingen op mijn lijstje. Twee steden bezoeken waar ik nooit eerder was moet dus absoluut geen probleem zijn.

… ga trouwen
Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. ;) Ik denk dat de eerste helft van 2017 vooral in het teken zal staan van (de voorbereidingen op) ons huwelijk. Daar zijn we nu natuurlijk ook al mee bezig en we zijn goed op weg – al zeg ik het zelf. Ik ben zeker van plan hier wat meer updates over te gaan schrijven op mijn blog maar vind het erg lastig om te bepalen wat ik wel en niet wil delen – vooral omdat er natuurlijk ook mensen mijn blog bezoeken die op de bruiloft mogen komen.

Verder wil ik in 2017 onder meer: meer leuke plekken in Rotterdam ontdekken | vaker aan tafel eten | een nieuwe tatoeage nemen | een nieuwe collectie bordspellen aanleggen | meer lezen | vaker naar de bioscoop gaan | lekker koken | naar de sauna gaan | een professionele massage krijgen | vaker bloggen | blijven oefenen met fotograferen | wat meubels in huis vervangen | misschíen wel gaan oriënteren op een koophuis | me minder aantrekken van wat anderen vinden | mijn schoenencollectie uitbreiden | genieten van de katjes | heel veel leuke dingen doen.

Ik wens jullie allemaal een schitterend 2017 waarin je voor jezelf durft te kiezen, geniet van het leven en doet wat je leuk vindt. 

 

2 Comment

  1. Pff wat een mooie blog, maar ook een heftige. Er gaat heel wat in je om. Hoop dat je een goede balans vind in 2017. Het wordt jouw ( jullie) jaar!! HAPPY 2017

  2. Het klinkt alsof je een heel hectisch jaar achter de rug hebt, met mooie momenten, maar ook veel heftige dingen en nare gedachten. Fijn dat je het jaar in ieder geval met een baan kunt afsluiten! Ik wens je een heel gelukkig 2017 toe en hoop dat dit echt jouw jaar mag worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *