Azië,  Vietnam

Accommodaties – Garden Bay Cruise Halong Bay, Vietnam

boot van afstand

Bij een reis naar Vietnam kun je een cruise tussen de kalkstenen bergen van Halong Bay eigenlijk niet overslaan. Vanuit de haven van Ha Long vertrekken dagelijks duizenden toeristen op een cruisetocht van één of meerdere dagen. Zelf checkten we in op de Garden Bay Cruise, waarop we één nachtje overnachtten. Vandaag vertel ik je hoe dit bevallen is.

Over Garden Bay

Garden Bay heeft verschillende boten onder zich, wij brachten onze tijd door op de Garden Bay Luxury. Je vindt op deze boot 11 cabines en er kunnen in totaal 24 mensen op verblijven. Voordat de boot vertrekt kun je plaatsnemen in een klein café in de haven terwijl je bagage alvast naar de boot wordt gebracht. Vervolgens word je zelf met een klein motorbootje naar het grote schip gebracht. Ze zijn hier erg streng met de veiligheidsregels, dus voor die halve minuut moet je wel je zwemvestje netjes aantrekken. Let er wel even goed op dat je naam op de lijst staat, want wij kwamen bijna op het verkeerde schip terecht.

kamer

balkon

De kamers

De 11 cabines op Garden Bay Cruise zijn allemaal voorzien van een tweepersoonsbed, eigen badkamer, airco en minibar. Als je één van de vier kamers op de tweede verdieping hebt, zoals wij, heb je daarnaast ook een eigen balkonnetje. Ik moet eerlijk zeggen dat het drukke programma ons niet echt heeft toegelaten hier lekker te gaan zitten, maar het is zeker fijn om een buitenplekje voor jezelf te hebben. De kamer zelf was dik in orde. Ik heb geen enkele nacht in Vietnam zo lekker geslapen als in dit bed, de airco deed prima zijn werk en ik baalde ervan dat we maar één nachtje op de boot hadden. Dat uit de douche alleen koud water kwam, vond ik gezien de hitte totaal niet erg.

boot dek

Faciliteiten op het schip

Qua faciliteiten vind je op Garden Bay Cruise alles wat je nodig hebt. Op het zonnedek staan enkele ligbedjes en normale tafels met stoelen, waar ’s avonds ook het diner wordt opgediend. Vanuit hier heb je perfect uitzicht op Halong Bay. De overige maaltijden kregen wij voorgeschoteld in de eetzaal op het eerste dek. Waar het avondeten werd opgediend als lopend buffet, kwamen de lunch en de brunch van de volgende dag op tafel. Dat is niet erg, maar je moet geen lastige eter zijn en het niet vervelend vinden om te delen met je tafelgenoten. Zelf heb ik met dat eerste geen probleem, maar ben ik -zeker op vakantie- gesteld op mijn privacy en vind ik het niet prettig om elkaar aan te kijken wie het laatste stukje vlees mag hebben. Bovendien vond ik het eten niet heel lekker. Op het eerste dek vind je naast de eetzaal ook een bar waar je lekkere fruitsapjes, smoothies en cocktails kunt bestellen. Deze worden op rekening van je kamer geschreven en betaal je aan het einde van je verblijf af met cash of credit card.

vissersdorpje

Activiteiten

Je hoeft bij een tweedaagse cruise door Halong Bay absoluut niet bang te zijn dat je jezelf gaat vervelen. Er wordt voor gezorgd dat je nooit lang zonder bezigheden zit. Nadat we aan boord kwamen en genoten hadden van een lunch, kregen we de keuze uit twee opties: kayakken en zwemmen bij een strandje of met een roeibootje langs een traditioneel vissersdorpje varen en daarna nog even het strandje bezoeken. Wij kozen voor de tweede optie en namen plaats in een bootje bij een oud Vietnamees vrouwtje dat zich in het zweet werkte om zes Europese toeristen vooruit te krijgen. Het dorpje was mooi, maar we kwamen al snel tot de conclusie dat alle tours precies dezelfde activiteiten aanbieden: het zag er zwart van de toeristen. Op het strandje was dat niet veel anders en ik voelde me op z’n zachtst gezegd niet zo op mijn gemak. Terug aan boord hoefde je je ook niet te vervelen. Zo kon je diverse demonstraties bekijken en stond er ’s avonds een barbecuediner op de planning. Op de ochtend van de tweede dag begonnen we met een ontbijtje en werden we vervolgens naar een grot gebracht. Je raadt het al, met 10000 andere toeristen. Nadat we een hoge trap beklommen hadden, was het wachten tot de volgende toeristengroep de grot in werd gestuurd. Van mij hoeft dat niet zo, ik houd niet van gladde vloeren en ook niet van grotten in het algemeen. Liever had ik nog even op het balkon gezeten of naar een rustig strandje gegaan. Bij terugkomst op de boot hadden we een halfuur de tijd om de spullen te pakken en op te frissen (het woord ‘rustig’ komt niet voor in het woordenboek van de Vietnamezen – hebben we wel ontdekt), kregen we een uitgebreide brunch voorgeschoteld en werden we terug naar de haven gebracht.

Conclusie

Zou ik de Garden Bay Cruise in Halong Bay aanraden? Absoluut! Je moet niet vies zijn van wat toeristische rompslomp, maar krijgt er wel de mooiste uitzichten en een heerlijke kamer voor terug. Bovendien is toerisme lastig te vermijden bij zo’n trekpleister als Halong Bay, dus kun je er wat mij betreft dan maar beter aan toegeven en genieten van al het moois om je heen. Als je aan het varen bent merk je overigens weinig van de vele toeristen, want er zijn bijna geen andere boten te verkennen. Mocht je overwegen om langer dan twee dagen op het water te verblijven, zou ik dat zeker aanraden. Je hebt dan nog meer tijd om het natuurschoon in je op te nemen en kunt misschien ook iets beter tot rust komen.

 

zonsondergang

Bekijk hier al mijn reviews over accommodaties.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *