Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Bestemmingen Europa Kerkrade Limburg Nederland

Een dagje naar GaiaZoo Kerkrade | Mijn ervaringen

GaiaZoo Kerkrade

Afgelopen weekend was ik enkele dagen bij mijn ouders, die een huisje hadden gehuurd in Zuid-Limburg. Naast een bezoekje aan Maastricht, rondslenteren door Valkenburg en lekker eten, besloten we ook om naar GaiaZoo in Kerkrade te gaan. Vandaag laat ik je wat foto’s zien en vertel ik of ik een bezoek aan deze dierentuin zou aan- of afraden.

‘Mooiste dierentuin van Nederland’

GaiaZoo is tot drie keer toe uitgeroepen tot mooiste dierentuin van de Benelux. De verwachtingen waren dus hooggespannen, zeker omdat ik al heel wat dierentuinen in binnen- en buitenland van mijn lijstje af heb mogen strepen. Laten we maar gelijk met de belangrijkste vraag beginnen: ‘Is GaiaZoo volgens mij deze titel waardig?’ Ja en nee. Ik ga je proberen uit te leggen waarom het antwoord op deze vraag tweeledig is.

gaia-zoo-1

Een prachtige opzet en veel ruimte

GaiaZoo is prachtig aangelegd en om die reden zeker niet alleen geschikt voor mensen die het leuk vinden om aapjes te kijken. De ruimte is wat mij het meest aansprak; zowel van het park in het algemeen als van (het merendeel van) de dierenverblijven. Hierdoor liep je soms dieren mis, maar het is wat mij betreft toch echt wat belangrijker dat beesten ruimte hebben om te bewegen dan dat je als bezoeker perfecte plaatjes kunt schieten. Daarentegen kun je op verschillende punten dicht bij de dieren komen: er is een deel waar de aapjes los rond mogen lopen en ook bij het roofvogelverblijf sta je oog in oog met de dieren. De dierentuin is opgebouwd uit vier verschillende delen. Wat ik leuk vind, is dat niet alleen de zoog- en roofdieren per gebied zijn ingedeeld, maar dat ze dat ook voor de reptielen en insecten hebben gedaan. Vaak zie je bij dierentuinen dat deze dieren in één en dezelfde ruimte worden geplaatst, maar dat is hier dus niet het geval.

gaia-zoo-2

Lastige paden en weinig overdekte rustpunten

Op de dag dat wij een bezoek brachten aan GaiaZoo was het maar een paar graden boven het vriespunt en dus keek ik er erg naar uit om even op te warmen met een kop warme chocolademelk. Helaas was er door het hele park maar één restaurant te vinden. Er zijn wel meerdere punten waar drankjes en hapjes verkocht worden, maar hier moet je buiten zitten en dat was met deze weersomstandigheden niet ideaal. Je begrijpt wel dat meer mensen er zo over dachten. Iets meer overdekte zitgelegenheden (of punten met kampvuurtjes of warmtelampen) zijn wat mij betreft dus niet overbodig. Nog één dingetje wat voor ons niet heel lastig was, maar wellicht wel voor mensen met kleine kinderen of die slecht ter been zijn, zijn de wandelpaden. Deze worden niet overal goed bijgehouden waardoor het nogal glad kon zijn. Een puntje om rekening mee te houden.

gaia-zoo-8

Wat ik nog meer kwijt wil over GaiaZoo

GaiaZoo is absoluut een bezoekje waard. Je vindt er bijna alle dieren die je in een dierentuin zou verwachten en het is dan ook absoluut meer dan een ‘dierenparkje’. Ook met kleine kinderen is de dierentuin goed te doen. Je hebt overal kleine speeltuintjes én het grote (en overdekte) DinoDome. Wij waren overigens op zondag in de dierentuin en het was er ontzettend rustig. Heel fijn, want zo kon je overal goed bij en liep je elkaar niet voor de voeten. Een aanrader is het dus absoluut, al moet je er wel even voor in de auto zitten als je niet in het zuiden van het land woont.

gaia-zoo-7 gaia-zoo-6 gaia-zoo-5 gaia-zoo-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *