Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Persoonlijk

Mijn eerste tattoo | Persoonlijk

Mijn eerste tattoo

Mijn eerste tattoo | Persoonlijk

Afgelopen vrijdag was het zover: ik ging mijn eerste tattoo laten zetten! Ondanks dat ik hier al jarenlang goed over na aan het denken was, twijfelde ik toch tot op het laatste moment wat het zou worden. Uiteindelijk koos ik voor iets simpels, maar moois: een papieren vliegtuigje op mijn schouder. Waarom ik hiervoor gekozen heb, waar ik de tattoo heb laten zetten en wat ik er nou eigenlijk van vind, lees je in deze blog.

De twijfels

Kiezen is nooit mijn sterkste punt: ik ben altijd al een twijfelkont geweest. Nu was dat niet anders. Een mandala, een tekst of toch een luchtballonnetje? En kies ik dan voor mijn onderarm, enkel of toch een andere locatie? Hoewel ik dacht het allemaal heel goed te weten, zat ik bij de tattooshop nog door mijn Pinterestcollectie heen te scrollen en afwegingen te maken. Ja, zelfs op het allerlaatste moment was ik er nog niet uit. Uiteindelijk besloot ik dat teveel twijfel niet goed was en dat ik hier beter nog wat langer over na kon denken. Daarom ging ik voor iets simpels: een papieren vliegtuigje op mijn schouder. Niet omdat ik hier hele diepgaande associaties bij heb, gewoon omdat ik het erg mooi vind. En dat is voor mij genoeg.

Tattoo Bob Rotterdam

Ik liet mijn eerste tattoo zetten bij Tattoo Bob in Rotterdam. Deze tattooshop zit in Katendrecht en is supermakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf metrostation Rijnhaven moest ik nog ongeveer 5 minuutjes lopen. Ik had hier veel positieve reviews over gelezen en wat ik ook positief vond, was dat je niet alleen op afspraak langs kunt komen. Ik ging dus, in m’n uppie, langs om te bespreken wat de mogelijkheden waren en ik kon plaats nemen en werd een uur later geholpen. Bij aankomst werd ik ontzettend lief en goed geholpen door één van de medewerksters. Ondanks dat ik het een beetje ongemakkelijk vond zo alleen, ben ik ook tijdens het tatoeëren goed geholpen. Er werd superhygiënisch gewerkt en ik ben ook echt blij met hoe de tattoo gezet is. Waar ik bang was voor bibberige lijntjes, is hij helemaal strak gezet en precies zoals ik het wilde. Dat blijft altijd maar afwachten, lijkt me.

En wanneer komt de volgende?

Hoewel ik tattoos echt erg mooi vind en er zeker nog wel meer zou willen, heb ik nog geen concrete plannen voor een volgende. Wel lijkt het me leuk om binnenkort op mijn blog eens wat foto’s te delen van tattoos die ik mooi vind. Vooralsnog blijf ik even genieten van mijn papieren vliegtuigje. En vind ik deze foto van m’n nieuwe plaatje in combinatie met nieuwe haarkleur stiekem best wel mooi.

Heb jij tatoeages? En wat vind je ervan?

9 Comment

  1. Ahhh Nienk, ik zag de foto op Facebook en Instagram voorbij komen en dacht gelijk: GAAF! Heel tof hoor! Ik ga trouwens als ik weer terug ben van vakantie je NY blogjes bijlezen. Wilde ik nog even zeggen. :)

    1. Thankssss Sannie! Ben er ook superblij mee :) En jaaa, leuk. Eerst genieten van je vakantie hoor. Het ziet er erg mooi uit daar!

    1. Ah snap ik wel hoor, ik vond het ook spannend en ik ben ook niet dol op naalden! Maar ik denk als je het écht écht wilt, je je er wel overheen kunt zetten. Bovendien voelt het niet alsof er naalden in je prikken (zoals bijvoorbeeld een injectie). Ik vond het wel pijnlijk, maar op een andere manier.

  2. Ik vind hem erg mooi, zelf zou ik alleen kiezen voor een tattoo met betekenis voor mijzelf.
    Heb er nu zelf 3, mijn eerste is een olifantje met de naam Natumi eronder. Dit is het olifantje wat ik ooit adopteerde. Mijn 2e is de tekst Love yourself met 3 sterren en een vlinder, om mij steeds weer te herinneren dat ik er wel mag zijn. Hoe moeilijk ik dat ook vind. Heb hem laten zetten op een moment dat ik me heel goed voelde. En nu ik me minder goed voel is het een mooi geheugen steuntje. De laatste is een baby jongen engeltje met een ballon in zijn handjes waar de naam Daan in staat. Deze staat symbool voor mijn overleden zoontje. Deze is dus echt de dierbaarste tattoo die ik heb. Ook de plek is speciaal want hij staat boven me rechterborst waar zijn hoofdje lag toen hij overleed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *