Azië,  Vietnam

Hoi An | Een sfeervol maar toeristisch stadje in Vietnam

oude-vrouw

Een van de hoogtepunten van onze reis door Vietnam was het plaatsje Hoi An. Dit voormalige havenstadje dat je vindt in het midden van het land is namelijk veel meer dan alleen een toeristische trekpleister. Je vindt er de beste souvenirs, het lekkerste eten en prachtige bezienswaardigheden. Vandaag vertel ik je wat je absoluut moet doen in Hoi An.

Verblijf en accommodatie

Zelf verbleef ik twee nachten in Hoi An. Voor mij was dit genoeg, maar onthoud hierbij wel dat ik niet buiten het centrum ben getreden. Als je echter van plan bent dat wel te doen en, bijvoorbeeld, een fietstochtje naar het strand wilt maken, zou ik hier meer dagen aan vastplakken. Wij reisden natuurlijk met een strak reisschema waardoor we niet echt de tijd hadden om ergens langer te blijven, maar als dat wel zo was, was Hoi An zeker een optie geweest. Wij verbleven overigens in het Thuy Duong 3 Hotel, wat ik zeker zou aanraden. Deze accommodatie ligt in de oude wijk en op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Er is een uitgebreid ontbijtbuffet en een klein zwembadje waar je lekker af kunt koelen. De kamers zijn modern, maar wel met een Vietnamees tintje waardoor het hotel zich duidelijk onderscheidt.

lampionnen

Dit moet je doen in Hoi An

Ik raad je aan om jouw verblijf in Hoi An te beginnen met een wandeling langs de bekende bezienswaardigheden. Hoi An is niet groot en dus is alles makkelijk lopend te bereiken. Zo biedt het oude centrum verschillende tempels, de bekende oude Japanse brug en natuurlijk de vele gekleurde huisjes. Ook de centrale markt is absoluut een bezoekje waard. Deze kun je het best ’s ochtends bezoeken omdat er dan de meeste verse producten worden aangeboden. ’s Avonds heb je ruime keuze uit restaurantjes. Wij genoten één avond van overheerlijke pizza’s (maar echt!) bij Goodmorning Vietnam: een Italiaans restaurant dat gerund wordt door een echte Italiaan in het hartje van het centrum. De andere avond zochten we het traditioneler op en at ik een heerlijke Vietnamese curry. Ook een aanrader: Cocobox voor de lekkerste smoothies, enorme keuze en hele fijne inrichting. ’s Avonds moet je natuurlijk souvenirtjes inslaan. Wij kochten onder meer een prachtige handgeschilderde lampion op de avondmarkt.

straatje

Dit zou je ook kunnen doen in Hoi An

Als je langer dan twee nachten in Hoi An verblijft, of als je minder geeft om de activiteiten die ik eerder noemde, zijn er genoeg andere activiteiten om te ondernemen. Als je het bijvoorbeeld leuk vindt om kleding te laten maken, is Hoi An de place to be. Zelf hecht ik daar minder waarde aan en besloten we dit dus niet te doen. Wat ook veel mensen doen, is fietsen huren om de omgeving te verkennen. Binnen een mum van tijd ben je bij het strand of bezoek je één van de biologische boerderijen in de omgeving van Hoi An. Ook worden in Hoi An veel kookworkshops aangeboden. Als je het leuk vindt om een typisch Vietnamees gerecht te leren koken, kun je dat hier doen.

Ben jij wel eens in Hoi An geweest?

Bekijk hier al mijn reisverhalen over Vietnam.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *