Azië,  Thailand

7x doen in Bangkok, Thailand

Bangkok is een immense stad waar je al een paar weken op zich zou kunnen verblijven. Helaas hebben veel mensen niet zo lang de tijd, dus vandaag deel ik 7 dingen die je móet doen in Bangkok (en geloof me: die zijn in twee dagen te proppen).

fietsen
1. Fietsen met Co
Wij kregen deze tip heel vaak voor we de Thaise hoofdstad bezochten: fietsen met Co van Kessel. Ik wist het nog niet zo goed, ik heb het niet zo op populaire Nederlandse organisaties in het buitenland. Maar wat ben ik blij dat we dit wel hebben gedaan. Co van Kessel biedt verschillende fiets- en wandeltochten aan en je moet echt even op de website kijken om te zien wat het best bij je past. Wij kozen voor een tour van 5 uur waarbij we fietsen afwisselden met stukje per boot en waar we aan het einde genoten van een heerlijke Thaise lunch. Een ideale manier om kennis te maken met Thailand en de vele gezichten van Bangkok te leren kennen. Let op: wel ruim van tevoren boeken om jezelf van een plaatsje te verzekeren.

floating market
2. Bezoek de drijvende markt
Het bezoeken van een drijvende markt is wat mij betreft een must do in Thailand. Wij bezochten de enorm toeristische Damnoen Saduak maar er zijn ook meer authentieke markten te vinden. Ga extra vroeg en laat je in een bootje over de markt varen om de (oude) Thaise manier van handelen te ontdekken.

lumpini
3. Langzaam wakker worden in Lumpini Park
Omdat wij extreem kort in Bangkok waren, konden en wilden we niet de tijd nemen om een paar uur in het grootste park van de stad door te brengen, maar als je het wat rustiger aan doet is dit zeker iets wat je moet doen in Bangkok. Het leukst is het om het park in de vroege ochtend te bezoeken als je mensen traditionele sporten wilt zien uitoefenen, maar eigenlijk gebeurt er de hele dag door wel wat. Een oase van rust in de alledaagse drukte.

chatuchak
4. Sfeer proeven op Chatuchak Weekend Market
Mocht je in het weekend in Bangkok zijn, raad ik je zeker aan de Chatuchak Market te bezoeken. Deze enorme markt ligt iets buiten het centrum, maar is per skytrain erg makkelijk te bereiken. Je vindt hier van alles en de etensgeuren vliegen je om de oren. Hoewel de markt zeker toeristisch is, proef je hier ook nog het echte Thailand. Als je er toch bent, kun je je eten heerlijk rustig opeten in Chatuchak Park, dat recht naast de markt ligt. Het park is heel wat kleiner dan Lumpini Park maar daardoor wel een stuk rustiger en zeker niet minder mooi.

shopping
5. Afkoelen in de shopping centra
Niet iets wat je wat mij betreft écht moet doen in Bangkok, maar neem maar van mij aan dat het verdomde lekker is om even een groot verkoeld winkelcentrum binnen te wandelen in de Thaise hitte. Mocht je hier overigens wel echt van houden, ben je er rustig een dag mee zoet.

tempels
6. Tempelhoppen
Bangkok heeft nou eenmaal een aantal tempels die je als toerist zijnde niet wilt missen. Neem zeker even een kijkje bij de liggende boeddha (Wat Pho) en Wat Arun (aan de overkant van het water maar makkelijk te bereiken per veerpont). Je moet bij deze tempels een klein bedrag neerleggen voor de entree, maar het is zeker mooi om te zien.

wandelen
7. Wandel erop los
De beste (en leukste!) manier om een stad te ontdekken blijft voor mij lopend. Op geen enkele andere manier zie je zoveel leuke straatjes en bijzondere dingen dan wanneer je aan het wandelen bent. Mocht je gezondheid (en je schoenen, niet geheel onbelangrijk) het enigszins toelaten, zou ik er dan ook voor kiezen om zoveel mogelijk te voet af te leggen. Bangkok is een heerlijke stad om te wandelen. We hebben heel wat buurten bezocht maar ik heb me nergens onveilig gevoeld en ik heb héél wat gezien.

Ga deze zeven dingen wat mij betreft zeker doen in Bangkok. Heb je aanvullingen, dingen die jij absoluut niet zou doen of anders zou doen? Ik hoor het natuurlijk graag van je.

Bekijk hier al mijn reisverhalen over Thailand.

5 Comments

 • Sandra

  Tempelhoppen is altijd wel heel tof vind ik! Toch trekt Bangkok mij op een of andere manier niet. Had het er laatst nog met mijn vriend over. Wij hebben echt het idee alsof het een veel te drukke ‘stinkende’ stad is haha. Maar goed, dat is vrijwel elke stad in Azië denk ik! Fietsen klinkt trouwens ook wel gaaf. :)

  • Nienke

   Klopt ook wel wat je zegt hoor. Het is maar net waar je van houdt. Voor mij geldt dat hoe drukker, chaotischer en viezer een stad is, hoe toffer ik het vind. Als ik het daarna maar kan compenseren met rustige en mooie natuur.

   • Maryellen

    Mark 16 is filled with good news… Jesus of Nazareth is risen! Yet Mary Magdalene, at the beginning, seemed to be the only one that believed Jesus was risen. Neehtreelvss Jesus, did not give up on his disciples and appeared to them. However, he did confront on their unbelief and hardness of heart. He then goes a step further and gives them the power and authority to go into the world and bring the good news. I am amazed at how much faith he has in us to fulfill the great commission as outlined in Mark 16:15-18. What a mighty and forgiving God we serve. He is with us every step of the way.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *