Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Bestemmingen Persoonlijk

Alle landen die ik tot mijn 24e heb bezocht | Overzicht

calico ghosttown

Om jaaroverzichten van mijn reizen te maken ga ik helaas nóg niet vaak genoeg op reis, maar het leek me wel heel leuk om voor jullie een overzicht te maken van alle bestemmingen die ik al bezocht heb in mijn leven. Sommige lang geleden, andere zeer recentelijk. Sommige meerdere keren, andere slechts voor een bliksembezoekje.

België

Hoewel ik hier vroeger ook wel een aantal keer ‘echt’ op vakantie ben geweest, zijn het vooral de stedentrips in België die ik me kan herinneren. Omdat ik in Brabant woonde, was ik altijd best dicht bij de Belgische grens en was vooral Antwerpen heel makkelijk bereikbaar. Hier ben ik dan ook een aantal keer geweest. Andere steden die ik tijdens een stedentrip bezocht, zijn onder meer Brussel en Leuven. En recentelijk was er natuurlijk het tripje naar Gent, wat persoonlijk mijn favoriet is tot nu toe.

Denemarken

Eén van de minder leuke vakanties die ik mij kan herinneren, was die naar Denemarken. Ik ben hier één keer geweest toen ik een jaar of 12 was, denk ik. We verbleven in een superschattig en klein huisje op een vakantiepark waar in de wijde omgeving weinig interessants te vinden was. Buiten het tripje naar Legoland heb ik niet veel anders gezien dan grijze en uitgestorven dorpjes. Dat het bijna de hele tijd regende, maakte alles nog onaantrekkelijker. Jammer, want Denemarken lijkt me wel een heel mooi land.

Duitsland

Duitsland staat vooral in mijn herinnering als ‘doorreisland’ en als het land van de kerstmarkten. De laatste jaren is het een traditie geweest om in de decembermaand over marktjes te struinen, warme chocolademelk te drinken en broodjes braadworst te eten. Tot nu toe is Keulen mijn favoriete Duitse stad, waar je heerlijk rond kunt slenteren en boottochtjes over de rivier kunt maken. Maar ook Münster en Essen zijn goed bevallen. Dat ik nog nooit in Berlijn ben geweest vind ik wel een schande, want er zijn heel veel dingen die ik daar zou willen bezoeken.

Colmar

Frankrijk

Ik kan niet meer bijhouden hoe vaak ik in Frankrijk ben geweest. Dit is ongetwijfeld één van mijn favoriete landen. Of ik nou ben in het romantische Parijs, het zomerse Perpignan of in het veel noordelijkere Colmar; ik vermaak me altijd prima.

Griekenland

Van Griekenland heb ik nog maar weinig gezien, maar ik ben wél van mening dat iedereen hier eens een vakantie moet doorbrengen. Zelf ben ik alleen op Kos en één dagje op Rhodos geweest, maar voor mij is Griekenland het perfecte vakantieland. De zomerse temperaturen, mooie stranden, gezellige en sfeervolle dorpjes maken voor mij dat ik nog veel meer eilanden van Griekenland wil ontdekken. En dan heb ik het nog niet gehad over het eten. Hmmm, Grieks is zonder twijfel één van mijn favoriete keukens.

rome

Italië

Ik hou van Italië. Hier ben ik volgens mij vier of vijf keer geweest: één keer op citytrip naar Rome met klasgenootjes en een aantal keer met mijn ouders op de camping. Italië is zo’n heerlijk land met fijne vakantiesfeer, waar zelfs de kleinste dorpjes een gezellige uitstraling hebben en je heerlijk kunt eten. Het eerste jaar dat we in Italië op vakantie gingen, zaten we op een camping aan het Gardameer. Hoewel ik niet zo van natuurwater ben, is dat natuurlijk een ideale omgeving om met kinderen door te brengen. De tweede keer in Italië zaten we in Toscane. We maakten daguitstapjes naar onder meer Pisa en Florence en ik was ervan overtuigd dat dit de mooiste vakantie was die ik ooit heb gehad. Vervolgens gingen we, een aantal jaar later, weer richting het Gardameer. De laatste reis naar Italië met mijn ouders maakten we onder meer een tripje naar Venetië. En ook dat deel van Italië heeft mijn hart gestolen. Ik wil dolgraag nog meer van dit land zien. Het hoogst op mijn lijstje staan momenteel Napels, Cinque Terre en Bologna.

Oostenrijk

Eén van mijn beste vakantieherinneringen van vroeger, is het overnachten in Oostenrijk onderweg naar Italië. We verbleven twee keer in een heerlijk hotel in de bergen, waar je in de omgeving niet veel meer had dan een klein pizzeriaatje met vier tafeltjes erin waar we de lekkerste pizza’s aten. ’s Avonds kroop je onder de zachte witte dekens en wist je dat je nog een hele vakantie voor je had. Voor mij was de vakantie toen echter al lang begonnen. Ook hebben we een keer overnacht in Innsbruck, wat ik ook een ontzettend fijne en sfeervolle stad vond.

Spanje

Van Spanje heb ik nog maar relatief weinig gezien en dat vind ik jammer, want het lijkt me een heerlijk vakantieland. Ik ben één keer met mijn ouders tijdens een vakantie in Frankrijk een dagje naar Barcelona geweest. Helaas kan ik me daar niet veel van herinneren. Jaren later stonden we nog eens op de camping in Spanje in de buurt van stad Gerona. Een tikkeltje toeristisch, maar daar houd ik wel van. Heerlijk weer, lekker eten en fijne boulevards. Dat is voor mij toch wel kenmerkend voor fijne zomerse bestemmingen.

Bestemmingen - hua hin

Thailand

In 2015 maakte ik mijn eerste reis naar Azië en de bestemming was Thailand. Wauw, wat is dit goed bevallen. Alles is zo compleet anders. De mensen, het eten, de geuren en het dagelijks leven. Ik heb mijn ogen uitgekeken en ben vastberaden meer van dit continent te zien.

Tsjechië

In oktober 2015 boekten mijn vriend en ik een verrassingsreis met Srprs.me. Op Schiphol bleek de bestemming Praag te zijn. En hoewel Tsjechië misschien niet heel hoog op mijn bucket list stond, bleek dit één van de tofste steden te zijn waar ik ooit geweest ben. Praag is sprookjesachtig mooi.

Turkije

De eerste keer dat ik naar Turkije ging was met mijn ouders. We verbleven in een appartementje in de buurt van Bodrum maar ik kan me hier vrij weinig van herinneren. In het vierde jaar van de middelbare school, gingen we ook op reis. Ik koos voor Istanbul en ik vind het zó jammer dat ik vanwege de huidige veiligheidsomstandigheden niet zo makkelijk naar deze stad ga. Istanbul is magisch, druk, authentiek maar toch ook heel modern en voor mij de perfecte bestemming voor een culturele stedentrip.

Bestemmingen - VS

Verenigde Staten

Ik ben tot nu toe twee keer in de Verenigde Staten geweest. De eerste keer was een rondreis van 18 dagen met mijn ouders door de staten Californië, Utah, Nevada en Arizona. Wauw, wat heeft die reis een indruk op mij gemaakt. De mooie natuur, vriendelijke mensen en het feit dat alles zo anders maar toch zoveel hetzelfde is dan wij gewend zijn. Het tweede tripje naar Amerika was heel recentelijk: New York. Een stad waar ik nu al heimwee naar heb en sowieso nog eens naar terugkeer.

Verenigd Koninkrijk

Tot nu toe ben ik nog maar één keer in Engeland geweest. Een aantal jaar geleden was ik vier dagen in Londen met mijn vriend. En ik moet eerlijk toegeven dat die stad mij positief verrast heeft. Waar ik weinig sfeer, veel grijze gebouwen en een saaie uitstraling verwachtte, bleek Londen enorm bruisend te zijn. Ik had al heimwee vanaf het moment dat ik terug in de trein richting het vliegveld zat en wil heel graag nog eens terug. Ook andere Engelse steden als Newcastle en York zou ik graag eens bezoeken.

Zwitserland

Zwitserland tenslotte. Ik ben hier nooit echt op vakantie geweest, maar kan me wel herinneren dat we ook hier wel eens overnacht hebben op reis naar Italië of Frankrijk. Een duur land, maar met prachtige steden gecombineerd met de mooiste natuur. Hier wil ik heel graag eens ‘voor het eggie’ heen.

2 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *