Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Bestemmingen New York Noord-Amerika Verenigde Staten

Hier eet je de lekkerste burger van Chelsea | New York

cream line 2

Hier eet je de lekkerste burger van Chelsea

Op één van onze dagen in New York, besloten we over de High Line te wandelen. Als je dat van noord naar zuid doet, eindig je bijna precies bij de Chelsea Food Market: een overdekte markt met lekkere restaurantjes en winkeltjes. Eén van die eetplekjes is Cream Line. En daar at ik deze overheerlijke hamburger.

Chelsea Food Market

Nadat ik verschillende blogs gelezen had, wist ik zeker dat ik naar Chelsea Food Market wilde. Ik ben dol op markten en vind het nog leuker als deze overdekt zijn. Deze markt heeft een rauw, industrieel sfeertje met toffe ouderwetse elementen. Je krijgt er aan de ene kant een beetje een duister undergroundgevoel van, aan de andere kant is het heel sfeervol. Bovendien vind je er van alles. Van dure kreeft tot een echt Italiaans ijsje en van een vette burger tot de meest bijzondere cupcakes: je vindt het allemaal op deze overdekte markt. Overigens kun je hier niet alleen terecht om te eten, maar haal je ook je hart op in één van de supermarktjes of delicatessenwinkeltjes. Houd wel de prijzen in de gaten: ik nam bijna een doosje met leuke Amerikaanse koekjes mee tot ik zag dat ik daar 70 dollar voor moest neerleggen. Enige nadeel: de markt was een stuk kleiner dan ik dacht. Waar ik hoopte hier uren rond te struinen, ben je er écht heel snel doorheen. Toen ik verwachtte naar een tweede deel of verdieping te gaan, bleken we eigenlijk al aan het einde van de markt te zijn. Jammer!

cream line 4

Cream Line

Nadat we de markt twee keer waren doorgelopen, vond ik het tijd om ergens neer te strijken. We kozen voor Cream Line: een biologische fast food zaak waar je naast diverse burgers ook verschillende bijgerechten en ontbijtjes kunt bestellen. Een tentje met een licht, industrieel interieur, waar ik zelf erg van houd. Wij bestellen beiden een burger en besluiten een frietje te delen. Frisdrank kan je hier niet kopen, maar wel flesjes water en huisgemaakte milkshakes. We kiezen het eerste. Bij dit eettentje wordt alles gemaakt met pure ingrediënten. Het concept is simpel: je bestelt wat je wilt hebben aan de bali, krijgt een nummertje mee en jouw bestelling wordt gebracht wanneer het klaar is. Ik had een simpele kalkoensburger, maar wat wás ‘ie lekker. Een heerlijk zacht broodje sappige burger en smaakvolle kaas. Niet te veel poespas, maar dat is ook nergens voor nodig. De frietjes waren zelfgemaakt, lekker knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen. Just how I like it. Mocht je ooit nog eens naar Chelsea Market gaan, houd dit tentje dan zeker in je achterhoofd.

DSC_0061

cream line  cream line 3

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *