Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Bloggen Overige

Mijn blogdoelen voor november en december

straatje
Waar ik eerst op bijna elke blog maandelijks doelenlijstjes voorbij zag komen, lijkt iedereen ze nu steeds meer los te laten. En zoals dat zo vaak gaat bij mij, begin ik eens met een trend als deze al bijna is doodgebloed. Bij dezen presenteer ik dan ook mijn blogdoelen voor 2016. Maar Nienke, 2016 is toch al bijna afgelopen? Dat klopt! Maar omdat ik de laatste weken meer tijd heb gehad om écht goed aandacht aan mijn blog te besteden en mijn plan wat dat betreft dus een stuk duidelijker is geworden, vond ik het wel tijd om eens wat doelen op papier te zetten. Dingen die ik nog voor het eind van het jaar (dus in, pak ‘m beet 2 maanden) wil bereiken.

Waarom blogdoelen opschrijven?

Natuurlijk is niet iedere blogger verplicht doelen voor zichzelf op te stellen. Ik kan me maar al te goed voorstellen dat jouw blog bijzaak is en dat je ermee bezig bent wanneer je daar zin in hebt en tijd voor kunt vrijmaken. Bij mij is dat eerlijk gezegd niet anders, maar ik wil het allemaal wel een stuk gestructureerder gaan aanpakken. Ik denk namelijk, of sterker nog: ik ben ervan overtuigd, dat blogdoelen je kunnen helpen beter te presteren. Mocht je dus graag willen groeien met je blog en hier bewust aandacht aan besteden, kan het helpen om één en ander op papier te zetten. Veel mensen denken dat doelen je belemmeren in je plezier, maar probeer er eens via de andere kant naar te kijken. Je biedt jezelf op deze manier ook een uitdaging. Als je een ambitieus persoon bent of het simpelweg leuk vindt jezelf te verbeteren en steeds een stapje verder te gaan, kunnen doelen je helpen zonder dat je je blog per definitie succesvoller wilt maken.

Mijn eigen blogdoelen

Minimaal 500 unieke bezoekers per maand halen

Voor velen is dit misschien een lachertje, maar je moet ergens beginnen. Hoe ik dit wil gaan bereiken? Vooral door me te focussen op de punten die hierna komen. De kern is, volgens mij, om simpelweg meer bekendheid te creëren. Natuurlijk valt en staat alles met een kwalitatief goede content, maar als mensen je niet kennen, kunnen ze je ook niet bezoeken. Als ik in Google Analytics de magische 500 voorbij zie komen, denk ik dat ik heel blij zal zijn.

Minimaal 300 volgers op Instagram

Ik begin steeds meer plezier te krijgen in het maken en bewerken van foto’s en word ook steeds fanatieker op Instagram. Dat is al best goed te merken aan mijn volgers, maar van mij mag het best nog een beetje meer zijn. Ook wil ik zelf wat toffe nieuwe accounts ontdekken. Dat lukt me de laatste tijd veel beter en het verbaast me echt hoeveel inspiratie je kunt halen uit foto’s van anderen.

Dagelijks een nieuwe blogpost online op mijn blog

Het dagelijks uploaden is een doel waarvan ik echt vastberaden ben het te halen. Twee maanden dagelijks bloggen, dat zijn in totaal 62 artikelen (met de blog van 31 oktober erbij gerekend). Ik ben vooral heel erg benieuwd naar het effect hiervan op mijn bezoekersaantallen. Zullen mensen meerdere keren terugkomen of krijg ik er juist veel nieuwe volgers bij? Zoals ik in de update voor mijn tussenstop al aangaf, ben ik van plan me hoofdzakelijk te blijven richten op reizen (hier zullen wekelijks gemiddeld 3 blogs over online komen) maar ga ik ook meer schrijven over bijvoorbeeld trouwen, koken en andere dingen die me momenteel interesseren.

Mijn blogpost dagelijks delen via Facebook en Instagram

Iets waar ik veel kansen liet liggen, waren social media. Facebook gebruikte ik eigenlijk zelden voor mijn blog en ook op Instagram legde ik die link niet vaak genoeg. Mijn doel is dus om via mijn Facebookpagina de nieuwste blogs te delen en jullie via Instagram meer op de hoogte te houden van waar ik allemaal mee bezig ben.

Foto’s in alle oude artikelen verkleinen (en bewerken)

Waar ik me onder meer veel mee bezig heb gehouden de afgelopen weken, is het bewerken van mijn oude blogs. Ik had toen ik begon met bloggen echt totaal geen kennis van SEO en hield me er dus ook niet mee bezig. Gelukkig beheers ik de basis momenteel vrij goed en dus was het tijd om de oude blogs erbij te pakken en deze aan te passen naar de laatste richtlijnen. Dit moet echter ook nog gebeuren voor de foto’s. Een fotootje verkleinen voordat ik deze in mijn blog plaatste? Nee hoor, daar deed ik niet aan. Maar het is dus wél handig om te doen als je wilt dat Google jou goed vindt. Hoe groter de afbeelding, hoe langer het namelijk duurt om de pagina te laden.

Inspirerende nieuwe blogs ontdekken

Hoewel ik het reageren op andere blogs een beetje heb verslonst, vind ik het nog steeds heerlijk om de dag te starten met nieuw leesvoer. Er zijn wat blogs die ik al een lange tijd trouw volg, maar hier komt langzaamaan ook verandering in. Ik merk dat mijn interesses en voorkeuren zich verplaatsen. Helemaal niet erg, maar wel hoog tijd om wat nieuwe blogs aan mijn lijstje toe te voegen.

Samenwerken met een andere blogger

Natuurlijk kom ik er gewoon voor uit dat het me tof lijkt om eens samen te werken met een andere blogger. Hoe ik dat precies voor me zie, weet ik nog niet. Ik ga ik nog even flink over brainstormen. Denk aan het opnemen van een leuke video, de organisatie van een klein evenementje of iets dergelijks. Mocht je ideeën hebben óf het leuk vinden om een (eenmalige of vaste) samenwerking aan te gaan, neem dan even contact met me op. Een kop thee drinken kan in elk geval nooit kwaad en twee weten altijd meer dan één.

Dit zijn dus de dingen waar ik me de komende twee maanden mee bezig wil gaan houden. Uiteraard geef ik je begin volgend jaar een update zodat je kunt zien of ik mijn blogdoelen ook daadwerkelijk gehaald heb. Ik ben ook wel benieuwd hoe jij over doelen denkt. Vind jij het fijn om doelen voor jezelf op te stellen of houdt dat je juist tegen?

5 Comment

  1. Goed bezig! Ik ben ook ooit heel druk geweest met het maken van een prachtige blogplanner (zelf ontworpen, superleuk om te doen), maar pak die er vervolgens nooit bij… :-)
    Op dit moment ben ik gewoon te druk om het bloggen echt goed, volgens planning te doen, dus ik schrijf nu alleen als ik een idee heb voor een post én als ik tijd heb.

    Ben benieuwd of het je gaat lukken! En voor een leuke samenwerking ben ik altijd wel te porren! ;-)

  2. Hoi Nienke, ik heb je post met veel plezier gelezen. Ik zit zelf (ook) in een overgangsfase van de eerste opzet van het blog naar een meer gestructureerdere manier van werken. Blogplanners, meer SEO, meer social media etc. heel herkenbaar allemaal. Doelen stellen vind ik zelf erg belangrijk. Ik heb net een boek gelezen waarin staat dat je hersens ‘gemaakt zijn’ om met doelen te werken en dat je onderbewuste zich dan op die doelen richt en niet ‘op van alles en nog wat’. Ik wens je in ieder geval veel plezier en succes met het behalen van je doelen! Groetjes, Aimee

    1. Sorry for my bad English.I have read several good stuff here. Definitely worth booakkrming for revisiting. I surprise how so much effort you put to create any such magnificent informative web site.

  3. Mooie blogdoelen heb je! Ik wil ze binnenkort ook gaan opstellen, om mijn blogvisie toch een beetje duidelijker voor ogen te krijgen. Met een andere blogger samenwerken lijkt me ook echt leuk om te doen, dus als het je leuk lijkt, mag je me er zeker voor mailen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *