Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Interieur

3 dingen die ik in mijn nieuwe interieur anders doe

Zoals ik al eerder schreef, zijn wij ongeveer een maand geleden verhuisd naar een nieuw huis. Een echt huis, met een tuin en drie verdiepingen. Meerdere kamers om te onderhouden en nog meer verantwoordelijkheden. En hoewel de timing niet helemaal perfect was en ik daardoor regelmatig nogal een kort lontje had, zat er natuurlijk ook een hele leuke kant aan verhuizen: een nieuwe inrichting! Hoewel we echt niet ons complete interieur hebben vernieuwd, waren er wel wat dingen echt aan vervanging toe en ik wilde ik een totaal andere kant op met de meubels die we wel hebben meegenomen. Smaak verandert en waar ik bij mijn vorige appartementje hield van licht rust, zachte kleuren en veel wit, neig ik nu meer naar warmere kleuren om zo een fijne sfeervolle stijl neer te zetten. Er zijn drie dingen die ik in mijn nieuwe interieur anders wil gaan doen. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan vooral even verder.

1) Meer groen in huis

Eerlijk is eerlijk: planten en ik gaan niet goed samen. Of ik vergeet ze water te geven, of ze verdrinken juist omdat ze teveel hebben gekregen en ik weet simpelweg niet zoveel van plantenverzorging af. Toch wil ik meer groen in huis, simpelweg omdat het zo gezellig oogt. Ik ben dus druk bezig me te oriënteren op een paar mooie kamerplanten die niet giftig zijn voor de katjes, relatief makkelijk in onderhoud zijn en die er ook nog eens leuk uitzien. Inmiddels heb ik al wat  plantjes aan ons interieur toegevoegd maar er is ruimte voor veel meer. Het hoogst op mijn verlanglijstje? Een bananenplant en erwtenplantje!

2) Durf te combineren

Ik denk dat dat sowieso één van de grootste misverstanden is als het gaat om inrichting: dat alles maar bij elkaar moet passen en goed op elkaar afgestemd moet zijn. Ik betrap mezelf er ook op – vaak onbewust overigens.  En dat terwijl het juist zo tof kan zijn om verschillende kleuren, materialen en stijlen met elkaar te combineren. Ik denk zelf dat we een hele goede weg op zijn gegaan bij onze nieuwe woning. Zo hebben we een uitgesproken kleur verf gekozen waar we één volledige wand mee hebben geschilderd, heb ik een aantal superleuke woonaccessoires op de kop getikt waar ik een paar maanden geleden straal voorbij zou zijn gelopen én hebben we verschillende meubels gekocht in totaal verschillende stijlen maar die wél heel leuk met elkaar combineren.

3) Vaker afwisselen

Waar onze inrichting in ons vorige appartementje in twee jaar tijd vrij weinig veranderd is, ben ik van plan in de nieuwe woning vaker af te gaan wisselen. Niet qua meubilair natuurlijk want dat zou nogal een dure grap worden, maar met accessoires kun je ook een hoop bereiken. Of door een muurtje te verven of de meubels nét iets anders weg te zetten. Ook lijkt het me tof om meubeltjes of accessoires te kopen bij de kringloopwinkel en deze zelf op te gaan knappen. Note to self hierbij is wel dat ik niet doorsla, anders sta ik elke week met een verfkwast in mijn handen. Goed is goed.

Wat zou jij graag anders willen doen in je nieuwe interieur? Of ben je helemaal tevreden zoals het nu is?

4 Comment

  1. Ik zou ook heel graag meer planten in huis willen! Helaas kan dat hier niet in verband met katten die planten eten/kapot maken. Afwisselen is ook een goede!
    Liefs

  2. Ik heb aan de voorkant van het huis een fijne vensterbank voor planten, helaas…pal op het zuiden. Bijna alles gaat dood in de zon…al meerdere soorten planten geprobeerd. Na de vakantie maar weer eens in het tuincentrum gaan snuffelen.
    Meubels zijn we ook aan het veranderen, af en toe iets veranderen is leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *