Europa,  Tsjechië

Aapjes kijken bij Prague Zoo | Praag

overzicht

Aapjes kijken bij Prague Zoo | Praag

Praag is een fantastische stad waar je je zeker een paar dagen goed kunt vermaken. Wat wat mij betreft niet mag ontbreken bij een stedentrip in de Tsjechische hoofdstad, is een bezoekje aan Prague Zoo: dé dierentuin van de stad en zonder twijfel één van de mooiste dierentuinen die ik ooit heb bezocht.

Wat de Praagse dierentuin zo mooi maakt, is dat hij deels gelegen is in een heuvelachtig landschap, wat ervoor zorgt dat je sommige stukken flink moet klimmen maar waardoor je kunt genieten van prachtige uitzichten over de stad. De dieren hebben enorm veel ruimte en zijn lekker actief, wat het een stuk leuker maakt om naar de dieren te kijken. Vooral het Afrikaanse gedeelte van de dierentuin, wat je ook op de eerste foto kunt zien, is prachtig en wat mij betreft typerend voor deze dierentuin. Een enorme grasweide die verder reikt dan het oog kan kijken met onder meer giraffen, zebra’s en herten. Dankzij de grote veerblijfruimtes voor de dieren, is een bezoekje aan de dierentuin niet alleen de moeite waard om dieren te spotten, maar ook om simpelweg heerlijk rond te wandelen. Het park is ontzettend goed onderhouden en schoon. Let er wel op dat alles zich vooral buiten afspeelt. Op een regenachtige dag kun je dus beter een andere activiteit gaan ondernemen.

Ondanks dat de afstanden wat groter zijn dan we gewend zijn in Nederlandse dierentuinen, hoef je geen hele dag uit te rekken voor een bezoekje aan Prague Zoo. Ik denk dat wij hier ongeveer 4,5 uur hebben rondgelopen. Ideaal dus om te combineren met één van de andere tientallen bezienswaardigheden in Praag.

aapje

Praktische informatie

De dierentuin is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer: Wij namen bus 112 vanaf metrostation Nádraží Holešovice. Je bent dan ongeveer in 20 minuten bij de dierentuin. Je kunt de dierentuin echter ook per boot bereiken.

Entree voor de Prague Zoo bedraagt slechts 200 CZK per persoon, wat neerkomt op ongeveer €7,50.

Houd er rekening mee dat de dierentuin in de wintermaanden niet tot laat geopend is. Toen wij er waren in oktober, was de dierentuin slechts tot 16.00 uur ’s middags geopend, maar de informatie op de website wijst uit dat dat nu veranderd is.

vosje pinguin zebra baby luipaardjes giraffe

Bekijk hier al mijn reisverhalen over Tsjechië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *