Nienke deelt...

... van reisverslagen tot blogtips en van alledaagse struggles tot de lekkerste recepten en meer
Azië Bestemmingen Sri Lanka

12 jaloersmakende reisfoto’s uit Sri Lanka van mijn ouders

Sri Lanka 1

12 jaloersmakende reisfoto’s van mijn ouders uit Sri Lanka

Bijna drie weken geleden kwamen mijn ouder terug van hun eerste reis door Azië. Bestemming? Sri Lanka. Ruim twee weken reisden ze langs alle hoogtepunten van dit prachtige land. De leeuwenrots, voormalig Nederlandse kolonie Galle, een olifantenweeshuis en echte theeplantages; er was genoeg te zien en het programma was overvol. De dag nadat ze weer voet zetten op Nederlandse bodem, zat ik bij ze op de bank om foto’s te kijken en verhalen te horen. En wat bleek? Ook mijn ouders hebben het Aziëvirus te pakken gekregen. De vriendelijke en gastvrije mensen, schitterende natuur en de vele bezienswaardigheden hebben ervoor gezorgd dat ze vanaf het moment dat ze in het vliegtuig terug naar Nederland stapten al heimwee hadden.

Ik zal de route van de reis van mijn ouders in een ander artikel nog verder toelichten, maar het komt er op neer dat ze in twee weken vooral de onderste helft van Sri Lanka hebben gezien. Dat bleek een perfecte mix van natuur, cultuur en ontspanning te zijn. Sri Lanka is een prachtig land dat op de meeste plekken nog erg authentiek is. Waar je de olifanten nog in het wild over de straat ziet lopen en de mensen in boomhutten schuilen als deze machtige beesten het land dreigen te verwoesten. Waar je ’s avonds het strand niet op mag vanwege de wilde buffels en je de lekkerste curry’s kunt eten. Waar mijn moeder kokossambal leerde maken van een Sri-Lankese dame, mijn ouders hartelijk werden ontvangen op een traditionele bruiloft en je voor 5 euro per persoon een uitgebreide avondmaaltijd kunt eten. Een land dat na al deze verhalen en foto’s nóg hoger op mijn bucket list is komen te staan.

Nienkedeelt is een reisblog en hoe zonde zou het zijn als ik me alleen beperk tot mijn eigen reisfoto’s en -verhalen? De behoefte om dit een verzamelplek van zoveel mogelijk locaties, verhalen en beelden te maken wordt steeds groter, dus hier een klein beginnetje. Ik koos de 12 meest jaloersmakende foto’s van Sri Lanka uit en deel deze hier met jullie. Als je hier nog nooit geweest bent, krijg je nu vast het gevoel dat dat niet heel lang meer mag duren. De verhalen volgen nog, nu alvast een sfeerimpressie.

bewerkt 11 bewerkt 12 bewerkt 1 bewerkt 3 bewerkt 2 bewerkt 9 bewerkt 10 bewerkt 8 bewerkt 7 bewerkt 6 bewerkt 5 bewerkt 4

Ben jij wel eens in Sri Lanka geweest?

4 Comment

  1. Oh, als ik dit weer zie komen de mooie herinneringen weer naar boven. Als je ooit de kans krijgt dit land te bezoeken: DOEN. Gastvrij, groen, drukte, rust, heerlijk eten noem maar op!!

  2. WAUW, zó geweldig mooi!! Echt leuk dat je foto’s deelt van de vakantie van je ouders. Echt een toffe bestemming is Sri Lanka, dat kan gewoon niet anders als je naar de foto’s kijkt! Vind die foto met uitzicht over de bergen met ondergaande zon vooral heel erg mooi. :D

    1. Ja mooi hè? Ik wist ook niet zo goed wat ik me erbij moest voorstellen, maar ik vind het inderdaad ook wel echt een bestemming voor jou haha. Heel ongerept en veel natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *